Villmarkssjefen 1

Hei! I år skal jeg ta dere med ut på mange flotte turer i norsk natur og vise dere noen artige og nyttige tips om hva man kan finne på når man ferdes i skogen.

Øystein i treJeg pleier å dra på tur i skog og mark hele året, og ekstra spennende er det å overnatte i skogen.
For ikke å få en altfor stor og tung sekk, prøver jeg alltid å finne så mye som mulig av maten jeg trenger i naturen.
Om vinteren er ikke utvalget i naturens matlager veldig stort, men noen ting finner man heldigvis året rundt, for eksempel furunåler…

Når man er ute på tur og skal slå leir er det viktig å gjøre de riktige tingene for ikke å fryse. Først og fremst er det viktig å ha med seg varmt og tørt tøy i sekken, og nå om vinteren er det en veldig god ide å tenne et stort bål man kan varme seg ved. Når dette er gjort er det på tide med et varmt måltid, og også noe varmt å drikke, og nå skal jeg forklare hvordan man lager te av furunåler.
Dette trenger du for å lage «furunål-te»:
Kjele, bål eller stormkjøkken, vann fra bekken og masse furunåler.
(Nåler fra gran eller einer fungerer også.)

Slik gjør du det:
Knekk av noen kvister fra et furutre og ta av så mange nåler du klarer.
Fyll en kjele med minst en halv liter vann.
Ha oppi minst tre never med furunåler og la det koke i 25 til 30 minutter over et bål eller på et stormkjøkken.

Og vips, så har du laget god og sunn te, som er rik på C-vitaminer og som smaker fortreffelig.

koking

God tur og lykke til med te-kokingen!

Villmarkshilsen fra Øystein

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • maria-lunde skrev en kommentar 4. februar 2015
    Det virkes kjekt.