Utlending i Betlehem

Det var stor stas i det flotte hjemmet til Boas da han i sommer inviterte til bryllupsfest. Gjester fra fjern og nær koste seg sammen med brudeparet. På bordene var det dekket med det flotteste serviset, og maten – ja, det var visst det beste som var å få tak i. Ingenting manglet da Boas tok denne utenlandske kvinnen til sin kone.

Enker
Vi går litt tilbake i historien for oppklaringens skyld. No’omi og Elimelek, og de to sønnene deres som bodde her i Betlehem, flyttet for en del år siden til Moab. Elimelek trodde nok det ville gå dem bedre i dette nye landet enn her i Betlehem, hvor det på den tiden var sult og uår. Men – etter en stund døde dessverre Elimelek, og No’omi satt igjen som enke. Heldigvis hadde hun de to sønnene sine som hun var så glad i. Hun ble også veldig glad i de to kvinnene, Rut og Orpa som giftet seg med sønnene hennes. Men tragedien ville ingen ende ta; Begge No’omis sønner døde, og hun satt igjen alene i et fremmed land.
Det var ikke enkelt for No’omi. Det verste var kanskje at hun levde i et land der de ikke trodde på Gud. No’omi tok en beslutning: Hun ville reise tilbake hit til Betlehem. Hun tok farvel med sine svigerdøtre og bad dem finne seg nye menn og ny familie. En av dem – denne Rut – ville tydeligvis ikke skilles fra svigermoren. Hun tok farvel med sitt folk og ble med No’omi hit til Betlehem. Hun har senere fortalt at hun ikke orket tanken på å leve adskilt fra svigermoren, og at hun ønsket å tilbe og elske No’omi’s Gud.
Kjærlighet
Selv om det var blitt bedre tider her i Betlehem, var det vanskelig for No’omi og Rut å skaffe mat. Rut gikk derfor ut på en kornåker for å prøve å finne litt korn, mens No’omi satt hjemme og bad for henne. Og snakk om bønnesvar! For det var altså her Boas møtte den utenlandske kvinnen for første gang. Kornåkeren Rut befant seg i, var Boas eiendom. Og da han så henne, var det tydeligvis kjærlighet ved første blikk.
Boas gav beskjed til tjenerne sine at de skulle behandle kvinnen veldig fint, og at hun skulle få rikelig med korn med seg hjem. Det medførte selvfølgelig at Rut kom tilbake til denne velvillige, rike mannens eiendom. Det går faktisk rykter om at hun dukket opp midt på natten og la seg ved føttene til Boas. En stabukk og en tøffing, karakteriserer tjenerne henne.

Rut2
Bryllup
Slik gikk det altså til at Boas giftet seg med utenlandske Rut. Og av de få glimtene vi fikk av brudeparet, kunne vi se at de så veldig lykkelige ut.

Siste:
Glade nyheter
Det er nå noen måneder siden bryllupet og i følge kilder går det veldig bra med det nygifte paret. Rut flyttet inn i Boas’ hjem like etter bryllupet, og ser ut til å stortrives der. No’omi har også flyttet inn i hjemmet deres. Rut og Boas vet ikke det beste de kan gjøre for henne, og behandler henne som om hun var deres egen mor. Til stor glede for No’omi skal hun nå få sitt første ”barnebarn”. Hun har tilbudt seg å hjelpe til med å passe babyen, noe ekteparet skal sette veldig stor pris på.

Det var ingen tilfeldigheter som gjorde at Rut ble med sin svigermor tilbake til Betlehem. Rut var ei jente som holdt seg nær til Gud, og Gud hadde en plan for henne. Hun syntes kanskje det var både litt skummelt og litt ekkelt å skulle gå og legge seg ved Boas føtter den natten. Tenk om noen så henne? Men hun stolte på sin svigermor og hun stolte på Gud. Derfor gikk hun. Hvordan gikk det så med Guds plan for Rut? Jo, hun fikk en sønn, Obed som igjen fikk sønnen Isai. Isai ble far til selveste kong David. Rut ble altså oldemor til en av de mest kjente personene i hele Bibelen. David skal vi lære mer om siden. Historien om Rut kan du lese i Rut’s bok i Det gamle testamentet i Bibelen.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • lolipop29 skrev en kommentar 8. april 2018
    eg og
  • glitter skrev en kommentar 25. september 2015
    liker Ruht
  • monica95 skrev en kommentar 29. mai 2015
    kut sup