Superpedia: Syndefallet

Hvorfor spiste Adam og Eva av den frukten Gud hadde forbudt dem å spise av? Hvorfor var Eva ulydig selv om hun visste at hun kom til å dø?

1) Hvorfor spiste Adam og Eva av den frukten Gud hadde forbudt dem å spise av?
Gud hadde skapt Adam og Eva perfekte og uten synd. Men de ble ikke skapt som roboter. Gud ga dem ansvar for å velge selv om de ville stole på ham. Gud hadde gitt dem lov til alt, bortsett fra en ting: de skulle ikke spise frukten av ett spesielt tre. Slangen (eller Djevelen) fristet dem og sa at de bare kunne spise og ikke bry seg om det Gud hadde sagt. Han løy og sa at det var ikke så farlig. De ble nysgjerrige og valgte feil, de stolte mer på sin egen klokskap, enn på Guds. De ville følge sin egen vilje i stedet for Guds vilje.
1. Mosebok 3, 1-6

2) Hvorfor var Eva ulydig selv om hun visste at hun kom til å dø?
Eva var ulydig mot Gud fordi Djevelen lurte henne. Han brukte løgner og triks for at hun skulle være ulydig. Djevelen sa at Gud hadde snakket usant da han sa at de ville dø dersom de spiste av kunnskapens tre. I stedet sa han at hun ville bli som Gud. Det syntes hun hørtes fristende ut, og gjorde som han sa. Fristelser gir oss ofte en følelse av noe godt her og nå, og får oss til å glemme å tenke lenger fram. Djevelen driver fortsatt på med å forvrenge Guds ord og få mennesker til å tro løgnen.
Johannes 8, 43-44

3) Hvorfor døde ikke Adam og Eva med en gang de hadde gjort mot Guds vilje?
Da Adam og Eva var ulydige mot Gud og åt av frukten, kom synden og døden inn i verden. Det er to former for død, og både menneskene og verden ble rammet av begge. Den ene typen død er den fysiske. Selv om ikke Adam og Eva falt døde om med det samme, så ville de dø til slutt. På samme måte er det med naturen. Både dyr og planter har en viss levetid før de må dø. Den andre typen død er en åndelig død. Det betyr at vi ble adskilt fra Gud og ble hans fiender i stedet for hans venner. Dette skjedde i det øyeblikket Adam og Eva var ulydige mot Gud. Den eneste måten å unngå den åndelige døden på, er ved å stole på Jesus. Han kom og døde i stedet for oss slik at vi kan få være venner med Gud og leve evig sammen med ham.
Romerne 5, 12 + 15-16

4) Visste Gud at Adam og Eva kom til å synde?
Gud vet alle ting, også før det kommer til å hende. Så han visste at de ville være ulydige mot ham. Likevel ble han lei seg da det skjedde. Men fordi han elsket (og elsker) menneskene, hadde han en plan for å tilgi. Planen var å sende Jesus til jorda for at han skulle ta straffen for alt det gale og vonde som menneskene hadde fått i seg da djevelen lurte dem. Straffen var at Jesus døde på korset. Han ble straffet en gang for alle. Ved å stole på Jesus kan vi mennesker få evig liv. Det er godt å vite at Gud vet alle ting. Om vi skuffer han, blir han ikke overrasket for han kjenner oss bedre enn vi kjenner oss selv.
Efeserne 1, 4-5

5) Hvorfor tillater Gud at det er krig?
Krig er et resultat av at synden kom inn i verden. Fordi vi mennesker ikke er perfekte, blir vi sinte på hverandre og begynner å slåss. Krig oppstår når mennesker fra ulike grupper blir uenige og sinte på hverandre. Dersom vi levde etter Guds vilje, ville det ikke bli krig. Gud ønsker at vi mennesker skal samarbeide og ikke kjempe mot hverandre. Gud ønsker at vi mennesker skal stole på ham, lytte til det han sier, adlyde ham og leve i fred med hverandre.
Jakob 4, 1-2

6) Hvorfor dør noen mennesker før de blir gamle?
Døden kom inn i verden samtidig med synden. Helt siden Adam og Eva syndet har døden vært en del av livet. Til slutt må alt levende dø. Døden kan komme fra mange ting: ulykker, sykdom, alderdom. Uansett hvor lenge vi lever på denne jorda, vil det være en kort stund sammenlignet med evigheten. Mennesker som har levd lenge, synes likevel at livet har gått fort. Fordi livet er kort, må vi sette pris på hver dag. Hvert pust er en gave fra Gud. Men vi må også huske på at livet her ikke er alt. Alle som tror på Jesus skal få leve evig sammen med Gud etter livet her. Kanskje vi kan forklare det med to rom. Vi som berre ser det ene rommet (livet her på jorda) synes det er rart at Gud kan flytte mennesker fra det ene til det andre rommet. Men for Gud som ser begge rom, flytter han oss bare over til det rommet der alt er bare godt.

Salme 139, 16

 

7) Hva er det onde?
Det onde er et annet uttrykk for noe som er dårlig eller syndig. Det onde er alt som er imot Gud: egoisme, vonde handlinger og det å ikke regne med Gud. Det onde kom inn i verden da Adam og Eva gjorde mot Guds vilje i Edens hage. Siden den tid har vi mennesker ønsket å gjøre det som er galt. Så vonde ting kommer fra oss mennesker. Djevelen produserer også vonde ting. Han er Guds motstander og prøver hele tiden å få mennesker til å slutte å adlyde Gud. Men Gud er sterkere enn Djevelen og har beseiret ham. Derfor skal det onde en dag utryddes for alltid.
1.Tessaloniker 5,22

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

 • Marie skrev en kommentar 27. april
  Dette liker jeg veldig godt!
 • LEVIH skrev en kommentar 26. januar 2018
  fint
 • elisab skrev en kommentar 27. mai 2016
  fint!
 • solh skrev en kommentar 23. mai 2016
  What?
 • venner skrev en kommentar 8. mars 2016
  KULT
 • Ingrid06 skrev en kommentar 12. mars 2014
  E det någe som tar litt mindre tid og lesa eller?