Superpedia: Skapelsen

Hvorfor skapte Gud verden? Hvordan skapte Gud verden? Hvordan skapte Gud menneskene?

1) Hvorfor skapte Gud verden?
Gud skapte verden og alt som er i den fordi han liker å lage ting og han ønsket noen å være sammen med. Han ønsket å fylle jorden med mange mennesker, gutter og jenter, damer og menn for å dele sin kjærlighet med dem. Derfor har Gud en plan med hvert enkelt menneske, også deg. Han vil at du skal være sammen med ham fordi han elsker deg
1. Mosebok 1,1 og Joh.3,16

2) Hvordan skapte Gud verden?
Når vi mennesker lager noe, må vi alltid ha noe å lage det av. Skal du lage en trebåt, må du ha noen plankebiter til å lage den av. Skal du lage ei kake, må du ha mel, egg og sukker. Slik er det ikke for Gud. Han skapte nemlig verden av ingenting. Han bare sa hva han ville skape, og så ble det slik. I Bibelen står det at Gud først skapte lyset. Så skapte han hav og land, planter, dyr og til sist menneskene.
Johannes 1, 1-3

3) Hvordan skapte Gud menneskene?
I Bibelen kan vi lese at Gud lagde Adam av støv fra jorda (som han allerede hadde skapt). Da Adam var blitt til, skapte han Eva fra en del av Adams kropp. Gud skapte oss i sitt bilde – han ville at vi skulle ligne ham, og han skapte oss akkurat slik han ønsket at vi skulle være.
1. Mosebok 2,7

4) Hvorfor har mennesker forskjellig hudfarge?
Vi mennesker er alle forskjellige. Ingen er helt like – ikke engang eneggede tvillinger. Noen mennesker er høye, andre korte, noen har lang nese, mens andre neser er brede, noen er mørke i huden, mens andre er lyse. Tenk for et kaos det hadde vært om alle hadde vært like! Det at vi er forskjellige, viser også hvor stor Gud er. Alle er jo skapt i hans bilde! Selv om to mennesker kan være svært ulike, ligner begge litt på Gud. Derfor er alle like verdifulle og like høyt elsket av Gud, selv om vi er forskjellige.
Kolosserne 3,11 Apostelgjerningene 17, 26

5) Finnes det liv på andre planeter?
Det står ingenting i Bibelen om det er liv på andre planeter. Og det er heller ingen mennesker som har funnet bevis på det, enda. Så det kan vi ikke svare på. Men – om det finnes liv andre steder enn på jorden, så er også det skapt av Gud, fordi han er skaperen av hele universet.
Kolosserne 1,16

6) Hvor gammel er jorda?
Det kan vi ikke si sikkert. Noen mener at jorda er milliarder år gammel, andre mener at det er noen tusen år siden den ble skapt. Men det vi vet, er at det er Gud som har skapt jorda vår. Og han skapte den ikke ved en tilfeldighet, men fordi han ønsket det. 1. 1. Mosebok 1,12,3

7) Hvordan har Gud blitt til?
Gud har alltid vært til. Det er ingen som har skapt ham, slik han har skapt oss. Det kan være vanskelig for oss å forstå, men også fint. For det betyr at når Gud alltid har vært til, så vil han også alltid være i framtida. Når livet her på jorda er slutt, så vil fortsatt Gud være til, og da skal vi være sammen med ham i Himmelen.
Johannes 1, 1-3

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

 • Selmasel skrev en kommentar 29. april
  Dette liker jeg veldig godt!
 • matiashh skrev en kommentar 1. februar
  Dette liker jeg veldig godt!
 • snellasitronella skrev en kommentar 31. desember 2019
  det er litt mye tekst her!!!
 • BorghildH skrev en kommentar 10. april 2016
  jo eg titer