Superpedia: Jesu fødsel

Feira de jul i Bibelen? Hvorfor kom det en engel til Maria? Hvordan kunne Maria bli gravid når hun var jomfru?

1) Feira de jul i Bibelen?
De feira ikke jul i bibelsk tid. Jul er en feiring av Jesu fødsel. Mange år etter at Jesus var født, bestemte de kristne seg for å feire denne hendelsen. De valgte 24. eller 25. desember selv om det sannsynligvis ikke er den nøyaktige dagen for hans fødsel. Det viktigste er at Jesu komme til jord blir feiret fordi det er det viktigste som har skjedd i verdenshistorien.
Matt. 2, 1-2

2) Hvorfor kom det en engel til Maria?
En engel kom til Maria for å fortelle henne et budskap fra Gud. Gud ville fortelle Maria at hun skulle bli mor til Jesus, Guds sønn. Da Maria hørte budskapet, ble hun redd, men hun var også glad. Mest av alt ville hun tjene Gud. Hun syntes det var en ære å få være Jesu mor.
Lukas 1, 26-27

3) Hvordan kunne Maria bli gravid når hun var jomfru?
Å være jomfru betyr å ikke ha hatt samleie (sex) med noen. Det var derfor at stort under eller mirakel som skjedde da Maria ble gravid. I Bibelen står det at det var Den hellige ånd som hadde gjort henne gravid.
Matteus 1,18

4) Var Jesus en vanlig baby som skreik og måtte ha mat, og som tisset og bæsjet på seg?
Jesus var både ekte menneske og ekte Gud. Det vil si at han hadde de samme egenskapene og gjorde de samme tingene som andre mennesker gjør. Men en ting var annerledes – han var helt uten synd.
1. Timoteus 2,5 + Johannes 1, 1-2

5) Hvorfor ble Jesus født?
Jesus ble født fordi Gud så at vi mennesker ikke kunne ordne opp i livet vårt selv. Vi klarte aldri å nå opp til han. Derfor kom han ned til oss. Jesus, som er både Gud og menneske, kom til jorda og levde et liv slik vi mennesker gjør. Men han hadde ikke synd i livet sitt. Han var den eneste som kunne ta bort synden som skilte oss fra fellesskapet med Gud. Da han døde, gjorde han det for oss mennesker. Da han stod opp igjen fra de døde, vant han over døden og gav oss evig liv.
Johannes 3, 16

6) Kan vi være sikre på at Jesus har levd?
Det at Jesus har levd er mye bedre dokumentert enn mange andre historiske personer. Hele fire ulike personer skrev om livet hans – Matteus, Markus, Lukas Johannes. Flere gamle skrifter forteller om han. Dessuten har Bibelen mange profetier (utsagn) om han som var skrevet mange hundre år før han ble født.
Mika 5,1, Jesaja 9,6

7) Hva betyr det at Jesus er Guds sønn?
Når vi snakker om Gud, snakker vi ofte om at han er en treenig Gud, som består av Gud (Faderen), Jesus (Sønnen) og Den hellige ånd. Gud er altså både en og tre på samme tid. Vi som tror på Jesus, er Guds barn. Det vil si at Jesus ikke bare er Guds sønn, – men også vår bror.
Lukas 1, 35

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

 • ElineF skrev en kommentar 5. juli 2018
  Det er bra å ha bibeltekster inn i mellom!
 • Olea skrev en kommentar 18. desember 2016
  Jeg synes det var litt gøy
 • Angelica skrev en kommentar 11. desember 2016
  Jeg liker ikke detttttttteeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • sunniva7 skrev en kommentar 21. desember 2015
  kult!!!!!!!!