Superpedia – Jesus drar til Himmelen

Hvordan kom Jesus opp til himmelen? Er Jesus i himmelen nå?

Hvordan kom Jesus opp til himmelen?
Jesus dro til himmelen fra Oljeberget ved Jerusalem. Han bare løftet seg opp fra bakken og steg opp, helt til en sky skjulte ham.
Apostlenes gjerninger, kapittel 1, vers 8-12

Er Jesus i himmelen nå?
Ja, Jesus er i himmelen nå og lager i stand rom for alle som tror på ham.
Johannes, kapittel 14, vers 2

Hvorfor dro Jesus til himmelen i stedet for å bli her på jorda med oss?
Jesus er Guds sønn og himmelen er hjemmet hans. Han forlot sin far og sitt hjem for å være et menneske her på jorda i en periode, men da oppdraget var utført, måtte han hjem igjen. Men – og dette er litt vanskelig å forstå – himmelen er der hvor Gud er. Og Gud, han er hos hvert menneske som tror på ham. Derfor har vi Gud og Jesus sammen med oss, likevel! Og så må vi ikke glemme Den hellige ånd, som Gud sendte til jorda for å hjelpe oss.
Johannes, kapittel 14, vers 2-3

Hvorfor kan jeg ikke se Jesus nå?
Selv om Jesus bor i oss, kan vi ikke se ham slik de kunne da han levde på jorda. Vi kan likevel snakke med ham gjennom bønn, – og Jesus, han er alltid klar for en prat med oss. Når Jesus engang kommer tilbake, skal alle som tror på ham få bo sammen med han i evighet. Og da – da skal vi få se ham! I mellomtiden får vi også hjelp av Den hellige ånd, som Gud har sendt til oss.
Johannes, kapittel 16, vers 7

Hva er misjon?
Da Jesus talte til disiplene like før han reiste til himmelen, bad han dem om å gå ut og gjøre alle til hans disipler. Altså, fortelle mennesker om Jesus slik at de kan begynne å tro på ham. Det er dette som er misjon.
Matteus, kapittel 28, vers 16-20

Hvorfor må alle få høre om Jesus?
Gud elsker menneskene veldig, veldig høyt. Men menneskene valgte – og velger – å gjøre gale ting, – det vi kaller synd. Ingen som synder kan i utgangspunktet komme til himmelen. Men – Gud sendte Jesus til jorden, og da han døde, ble han straffet for våre synder. Derfor skal vi få komme inn i himmelen likevel, – det eneste vi må gjøre er å tro på Jesus. Dette ønsker vi at alle skal få høre om, slik at alle skal få anledning til å tro på Jesus. Men for å tro på ham, må vi først høre om ham, og da må noen fortelle.
Johannes, kapittel 3, vers 16

Hvordan ser det ut i himmelen?
Bibelen sier ikke mye om hvordan det er i himmelen – men nok til at vi skjønner at det er et fantastisk sted. Den beste måten å se for seg himmelen på, er å tenke seg det mest fantastiske, spennende eller morsomme stedet du noen gang har vært på og tenke at himmelen blir mye, mye bedre.
Johannes åpenbaring, kapittel 22, vers 3-5

Hvis vi fløy høyt nok med et fly eller romskip, ville vi se himmelen da?
Ingen utenom Gud vet hvor himmelen er. Vi sier «opp» til himmelen, fordi det er naturlig for oss og siden Jesus ble tatt opp i skyene. Men vi kan ikke finne himmelen med verken fly eller romskip. Stedet kan verken bli sett eller funnet av mennesker. Bare Gud kan ta oss dit. Og det er det han vil gjøre med oss, vi som tror på Jesus.
Apostlenes gjerninger, kapittel 1, vers 9-11

Er Jesus den eneste veien til himmelen?
Ja, Jesus er den eneste veien til himmelen. Han sa: Ingen kan komme til Far uten gjennom meg.» I himmelen er alt bare godt, derfor er det stengt for all synd. Vi mennesker synder gang på gang, og kan i utgangspunktet derfor ikke komme inn i himmelen. Men Jesus, han var den eneste som kunne ta straffen for syndene våre, – og det gjorde han da han døde på korset. Og når vi tror på han, så blir syndene våre tilgitt, både de vi har gjort og de vi kommer til å gjøre.
Johannes, kapittel 14, vers 6

Er alle snille i himmelen?
I himmelen er alt bare godt, og det betyr at alle er snille med hverandre. Der er det ingen sorg eller smerte. Ingen som dytter eller erter. I himmelen er det bare glede.
Johannes åpenbaring, kapittel 7, vers 16-17

Hvor bodde Gud før han laget himmelen?
Gud har alltid bodd i himmelen, fordi himmelen er stedet hvor Gud er. Der hvor Gud er, der er himmelen.
Matteus, kapittel 6, vers 9

Bor Jesus sammen med Gud, eller bor han for seg selv?
Da Jesus forlot verden, reiste han til himmelen for å bo med Gud, sin Far. Og det er der han er nå.
Johannes 17,11

Hvorfor kan vi ikke ta en liten svipptur inn i himmelen, og så reise tilbake igjen til jorda?
Det går ikke, like lite som dere som er barn kan bli tenåring for en dag eller to og så komme tilbake til deres riktige alder. Himmelen er der for oss når vi er ferdige med dette livet. Det er vanskelig for oss å forstå, men når vi kommer til himmelen skjønner vi alt.
Heldigvis trenger vi ikke vente til vi kommer til himmelen med å prate med Jesus. Han hører alltid på oss, uansett hvor vi er eller hva vi sier.
Paulus’ første brev til korinterne, kapittel 13, vers 12.

Hvor lang tid tar det å reise fra jorda til himmelen?
Det vil skje på et null komma null. Bibelen sier at når Jesus kommer tilbake, så vil han forandre alt på et øyeblikk.
Paulus’ første brev til korinterne, kapittel 15, vers 52

Hva om jeg ikke vil forlate venner og familie for å bo i himmelen?
Det er helt ok å ikke ha lyst til å dra til himmelen nå. Gud har gitt oss et sted her på jorda, og her skal vi kose oss så lenge vi kan.
Men når den tid kommer, at vi dør eller at Jesus kommer tilbake, vil vi komme til et sted der vi bare skal være lykkelige.
Første Mosebok, kapittel 1, vers 26-31

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!