Superkjendis: Sporløst forsvunnet

Kvinnen vi skal møte i dag, heter Maria. Hun er bare noen og tjue år, men likevel snart tenåringsmamma. Vi sitter sammen med henne på en benk utenfor tempelet i Jerusalem. Maria er nokså oppskaket.

Tekst: Torunn Haraldsen Ill: freebibleimages.org

– Kanskje du kan hjelpe oss med å sende ut en etterlysning, sier hun og ser bedende på meg.

– Ja, det skulle ikke være umulig. Men nå må du først fortelle meg hva som har skjedd.

Og Maria forteller…

Fest i Jerusalem

– Vi dro opp til Jerusalem for en ukes tid siden, jeg, mannen min og barna våre. Vi koste oss alle sammen. Selv om vi hadde en lang reise både bak- og foran oss, var det så utrolig godt å få være her i Jerusalem, være sammen med venner fra hele landet – og ikke minst – å tilbe Gud. Barna koste seg også. De lekte dagen lang, møtte gamle venner og fikk nye. Alt var helt perfekt – helt til vi skulle reise hjem.

Maria ser fryktelig lei seg ut. Innimellom blinker det en tåre i øyekroken hennes.

– Vi skulle aldri ha reist hjemover, sier hun trist. – Du skjønner, da feiringen i tempelet var over, kunne vi ikke finne eldstegutten vår. Vi ropte og lette, men han var bare borte. Vi trøstet oss med at han sikkert hadde gått med slektningene våre som hadde reist litt før oss, og vi bestemte oss for å dra av gårde.

Fars hus

Hun forteller at det gikk en hel dag før de nådde slektningene igjen, – for å oppdage at barnet deres slettes ikke var sammen med dem. Da var det ingenting annet å gjøre enn å dra tilbake til Jerusalem.

– Nå har han vært borte i tre dager, og nok en gang har vi lett overalt uten å finne ham. Siste utvei er at han har forvillet seg inn i tempelet. Mannen min er inne for å lete etter ham nå.

Idet vi prater kommer Marias mann ut igjen. Han har med seg en ung gutt som han holder godt fast i armen. Maria setter i et lite rop og springer mot dem.

– Barnet mitt, hvorfor har du gjort dette mot oss? Din far og jeg har lett etter deg og vært så redde, sier Maria. Hun er både sint og glad i stemmen.

– Hvorfor lette dere etter meg? Visste dere ikke at jeg må være i min Fars hus? svarer gutten.

Faren ser på Maria og sier: – Det har skjedd noe veldig rart her, Maria. De lærde i tempelet forteller at gutten vår har undervist dem hele tiden. De er helt fra seg av begeistring og forundring over alt han kan om Gud.

Vi slipper heldigvis å sette inn etterlysning etter den 12-årige Jesus fra Nasaret i avisen. Familien kan nok en gang starte på hjemreisen, og denne gangen er de sikre på at alle er med.

Siste: Det sies at denne 12-årige Jesus fra Nasaret skal være Guds sønn. Kan han være den Messias vi har ventet på? Det forklarer iallfall det underlige som skjedde i tempelet. Vi får følge nøye med på denne karen i tida framover.

Visste du at:

Festen som Jesus og foreldrene hans var på, var den årlige påskefesten. Jødene feiret altså påske, selv om Jesus enda ikke hadde dødd på korset og stått opp fra de døde. Påskefesten ble feiret til minne om da Moses førte israelittene ut av fangenskapet i Egypt.

Fortellingen om Jesus i tempelet kan du lese i Lukas 2, 41-51. Lukas finner du som bok nr 3 i Det nye testamente.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • Muffin-venn skrev en kommentar 11. mai 2016
    Dette liker jeg veldig godt!