Superkjendis: Gresshoppespiseren

Han spiser gresshopper og villhonning, går i en kappe laget av kamelhår og bor i ørkenen. Ingen «stuegris» dette her, altså.

Tekst: Torunn Haraldsen Ill: freebibleimages.com

Mannen heter Johannes og har blitt en rimelig stor kjendis i områdene rundt omkring. Mange ønsker å snakke med ham etter at han har talt, så vi er heldige som har fått litt tid med ham på tomannshånd.

Spesiell oppgave

Det er nokså tydelig at Johannes har bodd i ørkenen ei tid. Håret hans er langt og bustete og kamelhårskappen begynner å bli nokså fillete.

Det virker ikke som det bryr ham noe. Han går med raske skritt mot en av de få buskene rundt oss og setter seg rett ned i den gule sanden. Han er ikke vanskelig å få til å snakke. Han begynner å prate før jeg har fått stilt ham et eneste spørsmål.

– Jeg visste fra jeg var ganske ung at Gud hadde en spesiell oppgave for meg. Han ville at jeg skulle forberede menneskene på at Jesus skal komme.

– Jesus? Jesus fra Nasaret? Han som underviste prestene i tempelet da han bare var 12 år?

– Ja, det stemmer, sier Johannes og knasker på ei diger, grønn gresshoppe. Han har mange i en kurv ved siden av seg. – Bare forsyn deg, sier han før han fortsetter å prate om oppgaven sin. – Du skjønner, Jesus og jeg er i slekt. Allerede før han ble født, visste moren min at barnet Maria hadde i magen var Messias. «Gutten min – din jobb blir å fortelle folk at Jesus er den Messias som de har ventet på», pleide hun å si til meg.

Messias

Det har vært en folkevandring opp til Johannes’ tilholdssted like ved Jordan-elva. Han har snakket om hvor viktig det er at folket ber Gud om tilgivelse for syndene. Mange har blitt døpt i elva. Noen har spurt Johannes om det er han som er Messias. «Det kommer en etter meg som er sterkere enn jeg…. Jeg har døpt dere med vann, men han skal døpe dere med Den hellige ånd», har vært Johannes’ svar på dette.

– Ryktene forteller at det skjedde noe merkelig for et par dager siden. Fortell om det, Johannes.

– Jo, altså. Jeg hadde fortalt folket dag etter dag om Jesus som skulle komme. Endelig en dag stod han der. Jeg kjente ham igjen med en gang.

Selv om Johannes ventet at Jesus skulle komme, var han tydeligvis ikke forberedt på hva Jesus ville. – Han sa at han ville bli døpt! Av meg! Jeg svarte selvfølgelig nei – jeg kunne da ikke døpe Guds sønn! Det var mye mer naturlig at han døpte meg. Men Jesus steg ut i vannet for å bli døpt. Plutselig så jeg at det dalte en due ned over hodet hans. Samtidig kom det en sterk stemme fra himmelen som sa: «Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede.»

Dette er utrolig spennende! En stemme fra himmelen. Det må ha vært Guds stemme – og da må Jesus være Messias, Guds sønn!

Etter at hemmeligheten om Jesus ble avslørt, forsvant han inn i ørkenen.

– Han trengte å være litt alene med Gud før han skulle begynne på den viktige oppgaven sin. Men Jesus kommer tilbake igjen, – det er jeg helt sikker på, sier Johannes. – Han kommer til å gjøre store ting blant menneskene.

Siste: Vi har fått triste nyheter om Ørkenmannen, eller døperen Johannes som han også kalles. Kona til kong Herodes klarte på en slu måte å lure mannen sin til å få Johannes halshogd. Vennene hans hentet kroppen hans og begravde ham. Etterpå fant de Jesus og fortalte ham det tragiske som hadde skjedd.

Visste du at

vi har en egen dag til minne om døperen Johannes? Mange er nok ikke klar over at det er ham vi minnes når vi feirer St. Hans eller jonsok 23. juni.

Fortellingen om Johannes og Jesus finner du blant annet i Matteus kapittel 3. I kapittel 14, vers 1-12 kan du lese den tragiske fortellingen om Johannes’ død.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • lolipop29 skrev en kommentar 28. april 2018
    ok
  • Muffin-venn skrev en kommentar 10. mai 2016
    Dette liker jeg veldig godt!