Søndagsskole på morrakvisten

Når gudstjenesten og søndagsskolen begynner klokka sju på morgenen, da må man tidlig opp, da!

Av Torunn Haraldsen og Torgeir Henden (foto)

Mens de voksne er på gudstjeneste i kirka i Arusha, er det søndagsskole for barna i et rom like ved. Jeg er heldig og får være sammen med barna. De har nok aldri sett en slik blå fyr før. Ei lita jente er litt redd for meg i starten, men det går over så fort hun skjønner at jeg er en snill, blå fyr.

Disse barna er jammen flinke til å synge! Jeg har aldri hørt så høy sang på en søndagsskole hjemme i Norge. De synger både voksensanger og barnesanger. Barnesangene liker de nok best, for da synger de ekstra høyt. Jeg får også være med å synge, og det er kjempefint, selv om jeg ikke skjønner teksten. Uansett vet jeg at de synger om Jesus og Gud, for de er jo på søndagsskolen.

Jeg har lyst til å lære barna en norsk sang, og får hjelp av Soul Children på Spotify og misjonær Anne til å lære dem «For så høyt har Gud elsket verden». Det er nok like vanskelig for dem å synge på norsk som det er for meg å synge på swahili. Men bevegelser er enkle å lære, uansett hvor i verden man er.

Det passer i grunn veldig fint at vi synger denne sangen, for bibelverset som barna skal lære denne søndagen er Johannes 3,17: Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.

Barna er flinke til å kunne bibelvers utenat, og mange ønsker å vise lederen at de kan både det de lærte forrige gang og gangen før det.

Plutselig strekker alle barna knyttneven opp i lufta, mens de lukker øynene. Hva skjer nå, tro? Jeg må spørre misjonær Anne, og hun forteller at nå skal barna gi kollekt – en gave til kirken. Inni den knyttede hånda har de pengene de skal gi, og presten ber om at pengene må bli brukt der Gud vil de skal. Jeg finner 20 000 shilling i lomma mi, legger seddelen godt skjult i hånda og løfter hånda i været. Det er fint å få være med å gi.

Anne forteller at de fleste som går i denne kirka har nok penger. Så godt at de har gode, fine klær og kan få mat når de er sultne. Og det beste – så godt at de går på søndagsskolen og på gudstjenesten og at de har lyst til å være sammen med Jesus og lære enda mer om han!

Jeg nynner på sangen når søndagsskolen er ferdig. Den er så fin! Kanskje du kan den også?

«For så høyt har Gud elsket verden, at han gav sin egen Sønn. Så hver den som tror skal ikke gå fortapt, men ha et evig liv. Gud kom ikke til verden for å dømme oss, å nei! Men for å frelse deg og meg! Halleluja! For så høyt har Gud elsket verden, at han gav sin egen Sønn. Så hver den som tror skal ikke gå fortapt, men ha et evig liv.»

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!