Superkjendis: Pappagutt ble fengselsfugl

Pappagutter er ikke alltid populære. Josef for eksempel, sitter og råtner i fengsel.

Av Alf Gjøsund

Han har ikke hatt det så lett i livet, Josef Jakobsen fra Kana’an. Gutten vokste opp med en sølvskje i munnen sammen med faren og søsknene. Nå sitter han og mugner i faraos fengsel i Egypt.

Enebarn

Historien handler om en fyr som ble behandlet som om han var enebarn, selv om han hadde elleve brødre. Da er det lett å bli høy på pæra. Ting tyder på at det var akkurat det Josef ble.
Ruben, en av brødrene til Josef, sier til Superblink kjendis at familien ble luta lei skrytet til Josef. – Han drømte til og med at vi bøyde oss for ham. Og faren vår kjøpte finere klær til ham enn til oss. Vi måtte bare kvitte oss med fyren, sier han.
Guttene hadde kastet Josef i en brønn. – Brødrene mine ville drepe ham, men jeg fikk dem til å gå med på at vi solgte ham som slave til noen kjøpmenn på vei til Egypt. Etterpå smurte vi klærne
hans inn med blod og sa til faren vår at han var drept av ville dyr. Siden har vi ikke sett ham, sier Ruben.

Uskyldig?

Men Superblink kjendis har sporet opp Josef i et fengsel i Egypt. Ifølge våre kilder, åkte han inn etter at han prøvde å bli kjæreste med kona til sjefen. Andre som kjenner ham, sier at han
er uskyldig.
– Josef har aldri prøvd seg på kona til sjefen. Han gjorde en fantastisk jobb og fikk ansvaret for alt sjefen eide. Vi visste at kona til sjefen ville være kjæreste med Josef, men Josef sa alltid nei. Han
ville ikke gjøre noe så dårlig mot sjefen sin. Nå påstår dama at Josef prøvde å tvinge henne til å bli kjæresten hans, men det er det bare sjefen som tror på. Alle andre stoler på Josef, sier mannen.

Drømmetyder

Det siste vi har hørt om Josef, er at han har begynt å tyde drømmer i fengselet. Folk forteller ham hva de har drømt, og Josef forteller hva de betyr. Han skal ha fortalt en baker at han skulle dømmes til døden tre dager senere. Det skjedde.
Faraos prøvesmaker, som også satt i fengsel, fikk beskjed om at han ble frikjent og fikk jobben tilbake. Det skjedde også.
Men det ser ikke ut til å hjelpe Josef, som to år senere fortsatt er i fangehullet.Josef i fengsel

Siste: Josef er fri!

Den fengslede slaven Josef er blitt benådet av selveste Farao. Det forteller kilder ved slottet.
Livshistorien til Josef har tatt en dramatisk vending. Mannen som for kort tid satt i fengsel, er
nå blitt den mektigste personen i Egypt, nest etter farao. Han har den nest flotteste kjerra i
landet, og folk må bøye seg for ham når han kommer kjørende.
– Farao bare digger Josef, sier en av kildene ved slottet. – Farao hadde hatt en drøm som han ikke skjønte bæret av. Ingen av Egypts vismenn klarte å tyde den. Da hadde prøvesmakeren kommet på at en fyr i fengslet kunne tyde drømmer. Josef ble hentet, og kunne fortelle farao at det skulle bli hungersnød i landet.
Han rådet farao til å ansette en dyktig mann som kunne ta ansvaret for å samle mat i store
lagre, slik kunne landet berge seg gjennom hungersnøden. Den mannen ble selvfølgelig Josef…

Josef lederenSuperblink kjendis regner med at brødrene til Josef før eller senere kommer Egypt for å kjøpe mat. Da er det duket for dramatikk. Det naturlige vil være at Josef tar en skikkelig hevn.

 

Det er riktig at Josef ble solgt som slave i Egypt og kastet i fengsel selv om han
var uskyldig. Det står også i Bibelen at han slapp fri da han tydet faraos drømmer, og var den nest mektigste i landet da brødrene kom til Egypt for å kjøpe mat. De måtte bøye seg for ham,
akkurat som han hadde drømt. Men han hevnet seg ikke. Han tilga dem istedet. Josef gjensynsglede

Hele familien flyttet til Egypt, der de ble i 400 år. Da hadde de blitt til et stort folk.
Du kan lese fortellingen om Josef i 1. Mosebok, kapittel 37 og 39–45.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • lolipop29 skrev en kommentar 3. april 2018
    same her