På SFO i Mongolia

Hver skoledag samles 15-20 barn i kirkebygget i Khovd til leksehjelp og lek. Det er godt å ha et trygt sted å være før og etter skole – mye bedre enn å vandre rundt i gatene.

Tekst: Irene Maria van Andel Foto: Øyvind Ganesh Eknes

I Mongolia går barna på skole halve dager: Enten på formiddagen, eller på ettermiddagen. Mange av barna har foreldre som jobber hele dagen. Det er ikke så mange fritidsaktiviteter å delta på, slik som det er her hjemme, derfor blir barna gående for seg selv store deler av dagen. Mange av barna holder seg ute i gatene. Det er ikke bare bra, for der kan de ble lokket med til å gjøre ting som verken er gode eller kloke.
Men barna i Khovd er heldige. I en kirke har noen voksne startet en slags SFO for barna. De får leksehjelp, mat, og koser seg med leker og aktiviteter. Målet er å hjelpe de barna som trenger det mest: De som har vanskelige livssituasjoner, som har foreldre som ikke kan passe på dem, og som sliter med skolearbeid.
Selv om barna samles i en kirke, får ikke SFO-lederne lov til å snakke om Jesus til barna. Men de flinke til å vise Jesu kjærlighet i det de gjør. De oppfører seg slik at barna føler seg sett og elsket. Kanskje barna en gang får lære at det er Jesus som gjør oss i stand til å elske hverandre?
Kirken har gudstjeneste med søndagsskole hver søndag. Når SFO-barna først har blitt godt kjent i kirkebygget, er det ikke så vanskelig å stikke innom også på søndager for de som ønsker det. Og der er det selvfølgelig lov å snakke om Jesus! På søndagsskolen kan barna høre bibelfortellinger, synge sanger, og kanskje få noen kristne venner.
SFO-prosjektet heter «Det verdifulle lys». Jesus er verdens lys, står det i Bibelen. Barnas Misjonsprosjekt er med på å støtte dette arbeidet. Slik kan stadig flere barn erfare noe av Jesu lys i livene deres – i form av praktisk hjelp og kjærlighet.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!