På besøk i tempelet

Halvparten av de som bor i Mongolia regner seg som buddhister. Buddhistene tror ikke på noen guder, men på Buddha som betyr den som forstår. En Buddha er et menneske som forstår mye. Buddhistene tror at man kan leve på jorden mange ganger og hvis man er god, får man det bedre i neste liv. Gjør man mye galt, får man det dårligere i neste liv.

Tekst: Inger M. Strangstad Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Dette er helt annerledes enn det Bibelen forteller. Den forteller at det finnes bare en Gud og at vi mennesker er skapt, ønsket og elsket av ham. Når vi gjør noe galt kan vi bli tilgitt. Det var derfor Jesus døde på korset for å ordne opp med alt det gale vi gjør.

Selv om Buddha ikke er noen Gud, så finnes det mange buddhisttempler rundt omkring. Det er bygninger med buddhafigurer i. Mange har også buddhafigurer og alter hjemme. De står og klapper i hendene og kneler foran buddhaen for å få oppmerksomhet, vise respekt og for å fortelle hva de ønsker.

Noen av buddhafigurene er kjempestore, – faktisk flere meter høye. Noen ser litt skumle ut eller rare ut. Buddhistene tror at de forskjellige buddhaene kan hjelpe med ulike ting. Noen buddhaer skal for eksempel kunne gjøre deg rik, og noen gi god helse eller beskytte mot ulykker.

De buddhistiske templene er store, flotte og fargerike, og veldig forskjellige fra norske kirker og bedehus.

Utenfor et av buddhisttemplene i Ulan Batar står det en trestamme. Da vi var der, stod det flere mennesker i kø for å hviske ønskene sine inn i en sprekk i stammen. Jeg spurte en av buddhistene som stod der om de fikk noe svar. – Vi vet ikke, svarte han, – vi kan bare håpe.

Om menneskene i Mongolia ikke kjenner Jesus, så kjenner Jesus dem og ønsker at de skal bli kjent med ham.

Bønn: Be om at flere i Mongolia må bli kjent med Jesus og begynne å tro på ham.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!