Oppskrifter fra Vest-Afrika

Her får du to gode oppskrifter du kan prøve deg på.

Ingefær- og sitronjus

Det er kjempeviktig å drikke masse når det er så varmt som det er i Vest-Afrika. Av og til er det godt med noe annet enn vann. Jeg fikk smake på en kjempegod ingefær- og sitronjus. Denne er ganske sterk, men også veldig god!

Her har du oppskriften

Du trenger 150 g ingefær i biter med skall på, 3,5 dl vann, eller så mye som må til for å dekke ingefæren, saft av 4 halvstore sitroner, 2,3 dl sukker, 1,7 liter vann, fersk, knust peppermynte.

Skjær ingefærroten opp i mindre biter. Legg bitene i foodprosessor sammen med 3,5 dl vann slik at det dekker ingefæren. Kjør foodprosessoren til det ikke lenger er klumper av rot igjen. Bruk sil, eller noe som ligner, og skill ut vannet fra ingefæren i en stor bolle, helt til det ikke lenger renner vann av «grøten».

Bland ingefærjus, sitronjus og sukker sammen, helt til sukkeret ikke lenger synes. Bland deretter oppi 1,7 liter vann, eller mer, alt etter hvor sterk/svak jus du vil ha.

Serveres kald med knuste peppermynteblader. Nytes i solen.

 

Alloco

«Alloco» er stekt banan. Det høres kanskje rart ut, men det er veldig godt og noe alle burde smake!

Fem kokebananer (de fås kjøpt i butikker som selger utenlandsk mat), 2-3 spiseskjeer med vegetabilsk olje (ikke olivenolje), Salt

Bananene deles opp i biter og saltes.  Stekes deretter på panne sammen med olje i 15-20 minutter. Legg dem på et bakepapir, og la oljerestene renne av. Salt litt til om nødvendig og server. Bananene kan stekes i ovn, men blir da noe mykere.

 

 

Ønsker du å gi penger til Barnas Misjonsprosjekt, kan det gjøres på forskjellige måter. Du kan enten vippse penger på vippsnummer #521652 eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Da må du i så fall merke gaven med «Barnas Misjonsprosjekt».

 

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!