Min drømmeartikkel: Tyrannosaurus Rex

Sondre7 har kjøpt Min drømmeartikkel i butikken. Han ønsker at vi skal skrive om Tyrannosaurus Rex, – og det gjør vi selvfølgelig!

Tyrannosaurus Rex betyr tyrannisk kongeøgle

Forskerne mener denne dinosauren levde for over 60 millioner år siden. Jeg er kjempeglad for at jeg ikke levde da, for denne dinosauren levde av å spise andre. Lenge trodde man at det var den dinosauren som var aller størst, men nå tror mange at det fantes to dinosaurtyper til, som var enda større enn tyrannosaurusen. De kalles Gigantosaurus og Spinosaurus.

Tyrannosaurus Rex var uansett kjempediger. Den kunne bli mer enn 12 meter lang og 3,5 meter høy når den stod oppreist. Dersom den strakk seg opp i lufta, kunne den bli hele 9 meter høy. Det er høyere enn et hus! Man har funnet tenner de tror har tilhørt tyrannosaurusen, og disse er 30 cm lange.

Det er funnet en del beinrester som man tror har tilhørt tyrannosaurusen. Disse er funnet i Nord-Amerika, derfor går man ut fra at dette svære dyret levde der.

De vanligste funnene vi har etter dinosaurer, er fotspor. Det er funnet dinosaur-fotspor her nord også, både i Sverige og på Svalbard. Men det er bare funnet ett eneste fotspor av tyrannosaurusen. Dette fotsporet blir lagret på et hemmelig sted i New Mexico.

I Oslo kan du se en modell av et tyrannosaurus-skjelett i Robert Colletts hus (tidligere zoologisk museum). Dinosauren som denne modellen skal forestille, har fått navnet Stan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange tror faktisk at jeg er en dinosaur, – men det er jeg ikke. Jeg er en krosjiguru – en blanding av krokodille, sjiraff og kenguru. Så nå vet dere det!

Hilsen Linkus

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • Linea8 skrev en kommentar 27. november 2018
    du liker nok dinosaurar
  • Sondre7 skrev en kommentar 26. november 2018
    Takk Linkus Hilsen Sondre