Min drømmeartikkel: Jenta i veikanten

EllenRebecca har kjøpt Min drømmeartikkel, og ønsker å lese en spennende misjonshistorie. Vi har funnet en historie fra Kina.

(Bildet er kun illustrasjonsfoto)

Olga Espegren var misjonær i Kina i 1938-1946, på den tiden da det var krig mellom Japan og Kina. Hun forteller:

På grunn av frykt for alarm og bombeangrep, ble møtetidene på misjonsstasjonen svært uregelmessige. Så lite som mulig måtte foregå om dagen, da vi var mest i faresonen på den tiden av døgnet. Gudstjenestene ble derfor holdt kl 0600 søndag morgen. Mannen min, Agnar måtte ofte reise tidlig søndag morgen for å rekke gudstjenestene på utstasjonene. Denne spesielle morgenen – det var nysnø, og han skulle sykle tre mil – kom han tidlig tilbake. Med seg hadde han en kineser som bar på en kurv med en liten bylt oppi.

Agnar hadde ikke syklet langt før han oppdaget denne bylten i veikanten, og så fort at det var ei stivfrossen, lita jente. Han fikk se en mann med en kurv, og ba han om å ta jenta opp i kurven og følge ham hjem. «Nå får du ta hånd om den lille», sa han til meg. Jeg var usikker på hva jeg skulle gjøre for å redde henne. Men så hentet vi litt lunkent vann og badet henne. Vi fylte stadig på med vann. I begynnelsen rørte hun seg ikke i det hele tatt. Men så begynte den ene tåa å røre på seg, så ble det mer og mer bevegelse, og etter en ganske lang tid var hun helt fin. Jenta var nyfødt. Navnlestrengen hadde ikke engang falt av.

Etter hvert kom de kinesiske kvinnene nysgjerrige for å se. Jeg ba dem om hjelp til å finne et kristent hjem til henne. Bare en liten stund etter kom en av våre kristne og fortalte at det var et kristent ektepar på en utstasjon 1,5 mil fra byen vår, Nanyang, som gjerne ville ha henne som sin egen. De hadde ikke barn selv. Hun ble hos oss et par dager før han som skulle bli hennes far kom for å hente henne. Men først ble hun døpt. En liten flokk av de kristne på stasjonen var sammen med oss hjemme i stua vår. Agnar døpte henne. Hun fikk navnet Wan Yh som betyr Nanyang, edelstein. Familienavnet var Lio.

Vi pakket henne inn i varme klær og la henne i en kurv. En glad far dro hjem med henne. Foreldrene kjøpte to geiter, slik at den lille skulle få mat nok. Hun vokste og trivdes.

Agnar besøkte Lio-familien flere ganger og gledet seg over å se at hun trivdes og hadde det godt.

Olga og Agnar Espegren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kina var det første landet Misjonssambandet (da Kinamisjonen) hadde misjonærer i. Nå har vi misjonærer i 10 regioner. (En region kan være ett eller flere land.)  I 2016-2017 var Kina prosjektlandet til Barnas Misjonsprosjekt. Ved å gå inn på jordkloden på menylinja, kan dere lese om både Kina og andre land som Misjonssambandet har arbeid i.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • ronesp skrev en kommentar 11. mai 2018
    Dette liker jeg veldig godt!
  • EllenRebecca skrev en kommentar 2. mai 2018
    Takk for artikkel Linkus. Og takk til Linea8
  • Linea8 skrev en kommentar 2. mai 2018
    BRA VALG ELLENREBEKKA