Miljødetektivene 6: Biljakten

– Dere skal ingen steder!
Metallstemmen til muskelmannen fra Pitbull Bilservice fikk blodet til å stanse i Rita og Rolf sine årer. De ville løpe, men kroppen klarte ikke å røre seg. Det
var akkurat som i et mareritt.

Av Alf Gjøsund

– Hva gjør dere snørrunger her? spurte mannen med sammenbitte tenner, og grep dem i armen.
– De tok bilde! Ta ut filmen av kameraet, ropte den tykke som hadde kommet tilbake fra løpeturen etter Bob.
– Det var det jeg sa, Anton! Vi skulle aldri kasta malingen her. Vi skulle skylt den ned i do! ropte damen. Et lite øyeblikk hadde hun sluttet å tygge på den svære tyggisen som fylte munnen, men nå beveget kjevene seg jevnt og trutt igjen.
– Vi måtte jo kastet spannene likevel, pus, snøvlet han som het Anton.
– Men hvorfor leverer dere ikke spannene på miljøstasjonen? skjøt Rita kjapt inn. – Det er jo gratis, og mye mer miljøvennlig!
– Er det gratis? Anton nølte litt? – Koster ikke det penger ’a?
– Leser dere ikke aviser? sa Rolf. – Kommunen gjorde det gratis fra nyttår for at flere skulle kildesortere skikkelig. Det er ganske lenge siden nyttår!
– De bare lyver, Anton! sa damen med tyggisen.
– De har sikkert lygekryss med tærne. Jeg kjenner igjen motbydelige unger når jeg ser dem!
Anton så ut til å nøle litt. Rolf kjente at muskelmannen løsnet litt på grepet, og prøvde å slite seg løs. Det skulle han ikke gjort. Han ynket seg da stålnevene til muskelmannen strammet seg rundt overarmen.
Anton så på Rolf. – Gi meg kameraet, snøvlet han.

A boy with a worried face
– Det er i lomma, pep Rolf. Han fisket mobilen motvillig opp med den frie hånden.
– Jeg tror ikke du vet hvordan filmen skal tas ut, fortsatte han.
– Vent! Jenta gjør jobben for oss. Da slipper vi å sette fingeravtrykk, og jeg kan holde denne gutten godt fast, sa muskelmannen. Han lot tyggisdamen overta grepet rundt armen til Rita, som motvillig tok imot mobilen til Rolf, åpnet dekselet, og tok ut minnekortet.
– Her, sa hun.
– Hi hi hi, klukklo mannen som het Anton, og grep kortet med de fete, gulbrune fingrene sine.
– Denne filmen tar jeg.
Han puttet det oppi lommen og satte seg i bilen.
– Kom folkens. Nå kan vi stikke! Sov godt møkkaunger! Rolf og Rita ble stående og gni armene sine da bilen med de tre malingspøblene kjørte sin vei.

Bob hadde begynt å bli sliten, da han merket at ingen forfulgte ham lenger. Det var i grunnen litt synd, tenkte han, for han hadde akkurat kommet fram til lensmannsvakta, som lå en gate opp fra bedehusparken. Heldigvis stod politibilen utenfor.
Bob ringte på klokken, og forklarte pesende hva som hadde skjedd til de to politimennene som kom ut. De reagerte kjapt.
– Sett deg i bilen, sa de. – Gjerne i framsetet foran, sa den yngste av dem, som satte seg bak. Sjåføren, som Bob kjente igjen fra 17-maitoget, startet motoren og satte i gang blålyset.
Det flashet ultrakult og blått rundt dem, og Bob kjente at han passet inn her. Det var dette han var skapt til. Det føltes som om magen var full av det deilige skummet fra Grans eple- og
druecider, da han ble presset ned i skinnsetet fordi politibilen skjøt fart – mye fortere enn faren hans noen gang hadde kjørt med familiebilen.
Da politibilen bare noen sekunder senere var nede ved returpunktet suste en mørkeblå varebil ut i gaten. Politibilen blinket med de skarpe frontlysene, men bilen stanset ikke. Den nesten hoppet over fartsdumpene i vill fart bortover gaten.
– Er du klar for en biljakt? spurte sjåføren. Bob bare nikket, og ble nok en gang presset ned i setet av usynlige krefter da politimannen forsøkte å komme forbi varebilen. Men det var
for farlig. Blomster og busker i midtrabatten sprutet da det forfulgte kjøretøyet krysset en rundkjøring på tvers. Like etter sladdet den inn på en grusvei. Bob hang i sikkerhetsselen
da politibilen fulgte etter. – Nå har vi dem, sa betjenten i baksetet. Like etter bråbremset bilen foran
en bom og svingte opp i skogkanten. Over bommen stod et svært skilt med teksten: Grønnby miljøstasjon. Åpent 8–16.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

 • KarenJoFol skrev en kommentar 17. mars
  Gøy
 • Natalie09 skrev en kommentar 14. august 2018
  disse seriene er veldig gøye.
 • Muffin-venn skrev en kommentar 10. mars 2016
  lol
 • Muffin-venn skrev en kommentar 10. mars 2016
  jjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeegggggggggggg vvvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeettttttttttt iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeee vvvvvvvvvvvvvvaaaaaaaaaaaaaaa jjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeggggggggggg mmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeennnnnnnnnneeeeeerrrrrr mmmmmmmmmmmmeeeeeeeeedddddddd dette
 • tullemor skrev en kommentar 7. november 2015
  Kult