Matte, swahili og FRIMINUTT!!

2×3 = .. Åh, hva var det nå igjen. 10? Nei – det hørtes ikke riktig ut. Jeg får spørre læreren. For i dag skal jeg være med Signe Marie på skolen!

Av Torunn Haraldsen

Signe Marie går i 2. klasse på en internasjonal skole i Arusha. Lillesøster Ella går i barnehagen samme sted. Sammen med dem er det barn både fra Tanzania og fra mange andre land. Signe Marie og Ella er de eneste fra Norge.

En liten skolebuss full av barn kjører sakte ned den humpete og smale veien fra huset til Signe Marie og Ella og til hovedveien. Det er ikke så langt til skolen, men i natt har det regnet skikkelig, så veiene er både humpete og glatte. Der er skoleporten. En vakt åpner og bussen kjører inn. Nå kan skolen begynne!

  • Vi begynner dagen med andakt, forklarer Signe Marie og viser vei til et klasserom helt smekkfullt av barn. En lærer leser fra Bibelen mens barna sitter fint og stille. – Nå skal vi be, og vi har tid til å ta med tre bønneemner. Mange rekker hendene i været. Læreren velger ut Signe og to andre. – Kan vi be for pappa? spør Signe Marie. – Han er syk. Vi ber for pappa Roger, for ei bestemor og for en hund som har vondt i beinet.

Så er det matte. Signe Marie og klassekameratene hennes har et bittelite klasserom. Det er så lite at det er bare så vidt det er plass til meg. Endelig får jeg svar på spørsmålet mitt: 2 x 3 er jo selvfølgelig 6!

Vi regner i vei. Timen går kjempefort, og så er det plutselig en liten matpause og friminutt. Jeg elsker friminutt! Jeg blir med Signe Marie og vennene hennes, og prøver både huska og klatrestativet. Ved klatrestativet møter vi Ella. Hun har også friminutt. Jeg får lov å dytte henne på huska. Jeg prøver å huske litt selv, også, men både halen og magen er litt i veien.

Friminuttet er over og vi skynder oss inn til ny time. Vi har fått en ny lærer. Hun har med seg en gitar og vi begynner med en sang på swahili. Det er litt vanskelig, for jeg har aldri hørt sangen før. De andre barna synger av full hals. Men så får vi lære noen ord på swahili. Det er kjempegøy. Kanskje du kan klare å lære disse ordene, du også?

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!