Mango

Både i Elfenbenskysten og Mali finnes det masse mangotrær. Jeg var ikke sikker på hvordan mangotreet så ut før jeg kom hit. Nå er mangoen moden stort sett over alt, og alle barna plukker med seg det de måtte finne.

Mango er deilig. Barna her leter etter kjempelange pinner, så lager de en knekk på tuppen av denne slik at den blir som en krok. Når de kommer til et tre med en eller mange modne mangoer, bruker de denne lange pinnen til å hekte mangoen av treet. «Dunk!» Mangoen faller ned på bakken. Den kan noen ganger være ganske langt oppe i treet, derfor bruker de laaange pinner. Jeg trodde først det var en lang fiskestang, helt til jeg så at de gikk inn i skogen med den, og ikke til vannet! Da fant jeg ut at det ikke var en fiskestang, men en mangostang!

– Nå skal de nok hjem og skjære mangoen i biter, tenker jeg når jeg ser barna plukke opp mangoer fra bakken. Men barna tygger bare et hull på tuppen av mangoen, og hvis den er skikkelig god og moden kan de bare suge ut innholdet fra hullet.

Wow! Jeg elsker mango, og hvis jeg hadde bodd her til vanlig ville jeg helt sikkert fått supervondt i magen av alle mangoene. Dette er jo nesten som godteri på trær. Jeg tror kanskje det er bra at det bare er mangosesong av og til, hvis ikke var det nok mange som hadde fått vondt i magen.

 

 

Ønsker du å gi penger til Barnas Misjonsprosjekt, kan det gjøres på forskjellige måter. Du kan enten vippse penger på vippsnummer #521652 eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Da må du i så fall merke gaven med «Barnas Misjonsprosjekt».

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!