Linkus på søndagsskole

«Er dere klare for å prise Herren?» Med dette spørsmålet starter søndagsskolen i kirken Bayariin-Medee i Ulan Batar, hovedstaden i Mongolia. «Jaaaa, vi er klare!», roper barna.

Tekst: Irene Maria van Andel Foto: Inger M. Strangstad

 

Barna synger om Jesus. Det er litt vanskelig for meg å synge med på mongolsk, men det er kult å høre på de flotte, fremmede ordene og de fine melodiene.

Så blir barna bedt om å være stille. Og når søndagsskolelæreren begynner å fortelle fra Bibelen, er det musestille! Jeg er superimponert!  Barna følger kjempegodt med når læreren forteller om David og Goliat. Det er nesten så de glemmer at det sitter en stor, blå krosjiguru sammen med dem.

Mens hun forteller, bruker søndagsskolelæreren dukker som hun har lagd selv. Ikke rart at barna er så opptatt av å følge med, for hun er kjempeflink! Etterpå spør jeg henne hvor hun har lært å fortelle slik, og da sier hun at alle søndagsskolelærere får skikkelig god opplæring i kirken.

Hun forteller også om et spennende opplegg de har for å fortelle flere barn om Jesus. I desember hvert år, blir barn fra familier som ikke kjenner Jesus, invitert til kirka. Både søndagsskolelærere og søndagsskolebarn er med på å fortelle de andre barna de gode nyhetene om Jesus! Det er mange barn som kommer på dette, og noen kommer tilbake på søndagsskolen etterpå. Så fantastisk!

Når læreren er ferdig å fortelle om David, er det tid for å leke. Åh, jeg elsker å leke, altså! Alle barn og krosjiguruer får kaste pingpongballer på Goliat. Ja, Goliat er ikke på ordentlig, altså. Han er tegnet på en svær plakat som henger på veggen. Barna heier på hverandre og klapper når de treffer Goliat. Så får alle en belønning: Kjærlighet på pinne. Nam!

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!