Linkus kommer til Vest-Afrika

Wow! Her var det godt og varmt. Mye varmere enn hjemme i Norge, selv på sommeren. Jeg er på tur for å bli kjent med nye folk i landene Mali og Elfenbenskysten. Men, hvem er det egentlig jeg skal se etter her? Det er så mange folk og jeg kjenner jo ingen av dem ennå!

Tekst og foto: Lars R. Aarseth

«Hallo!» Der står det noen og vinker til meg. Hun er kledd i fine klær med mange farger og hun smiler bredt. «Velkommen til Mali!» Det er Bergfrid som roper. Jeg har bare sett henne på bilder tidligere, men hun virker akkurat like hyggelig som jeg hadde sett for meg på forhånd. Jeg hilser og får en god klem. Og så ler vi litt begge to av at jeg var redd for ikke å finne henne blant alle folkene her.

Hjemme hos Bergfrid setter vi oss ned og slapper litt av. «Oi, men jeg har jo med gave til deg fra vennene dine i Norge!» sier jeg og gir henne pakken. «Nei, har du sett! Kaffe fra Norge, tusen takk skal du ha.»

«Tror du vi får gjort noe i varmen her da?» spør jeg Bergfrid. «Jeg svetter jo ikke på utsiden sånn som deg siden jeg er en krosjiguru.»

«Ja, vi som bor her er faktisk blitt litt vant med over førti grader på dagen. Alle tar faktisk en lang pause midt på dagen når det er varmest. Og så må både du og jeg, Linkus, passe på å drikke myyye vann! Om vi gjør det skal du se at det går fint. Det er masse som skjer her. Du skal få være med på barneklubb og søndagsmøte. Og så har vi også et prosjekt her i Mali. Folk kommer hit og graver gull og lager mange hull i bakken, men det er ingen som fyller disse igjen etterpå. Det vil vi gjøre noe med! Vi vil jo ikke at folk og dyr skal falle nedi.»

Jeg kjenner at jeg gleder meg til å treffe alle barna og se hva som skjer her. Men Jeg skal faktisk også videre til nabolandet til Mali, Elfenbenskysten. Her skal jeg treffe noen av misjonærbarna og få være med på barneleir. Å, som jeg gleder meg til hele denne turen! Men først skal vi spise litt, og Bergfrid har laget nystekte rundstykker til oss.

 

Ønsker du å gi penger til Barnas Misjonsprosjekt, kan det gjøres på forskjellige måter. Du kan enten vippse penger på vippsnummer #521652 eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Da må du i så fall merke gaven med «Barnas Misjonsprosjekt».

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!