Linkus i Gudbrandsdalen

Jeg liker å reise og nå har jeg vært på besøk både i Tanzania og i Gudbrandsdalen. Det er fint!

 

Først fikk jeg være med på noe som heter Klubben. Det er en barneklubb for de som går på 1.-4.trinn. Lederne henter barna når skolen er ferdig og så går de bort til Misjonshuset der de har mat, andakt, sang og aktivitet. I høst har de sett filmene fra da jeg var i Tanzania. Denne dagen så de den siste filmen, hvor jeg kommer frem til Kiabakari og deler ut barnebladet Twende.

Da filmen var ferdig skulle de ha utlodning, og midt i utlodningen banket jeg på døra. Da ble barna overrasket, da! Jeg ble glad da jeg så at barna hadde kjøpt mange lodd, for pengene skulle de gi til Barnas misjonsprosjekt. Jeg fikk et lodd, jeg også, men jeg vant ikke.

(Foto: Inger Strangstad)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etterpå stilte alle seg på rekke, akkurat slik de hadde sett barna på filmen gjøre, og så delte jeg ut blad til dem. Ikke Twende, for ingen av disse barna kan swahili. De fikk selvsagt Superblink, for i Gudbrandsdalen snakker de jo norsk! Det ble mange klemmer og noen high five, og så var klubben slutt. Noen av barna ble hentet der, mens andre skulle tilbake til skolen for å være på SFO til de ble hentet. Jeg fikk lov til å følge dem dit, så da fikk jeg se skolen deres. Den var ganske så forskjellig fra den jeg besøkte i Tanzania. En av lærerne som drev og ryddet i klasserommet ble nokså forskrekket da jeg kikket inn av vinduet. Han var nok ikke vant til å se krosjguruer. Hi, hi!

Noen dager sendere hadde jeg hørt at det skulle være adventsmøte i Sambandet Misjonsforsamling på Lillehammer. Dit ville jeg også, og her traff jeg både voksne og barn. Jeg kom akkurat da de skulle samle inn kollekt, og siden jeg synes det er viktig å gi til misjonen, hjalp jeg dem med det. Jeg hadde også med meg blad og reflekser i lomma på magen min. De delte jeg ut til alle som ville ha.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: Torbjørg Strangstad)

Noen hadde aldri møtt en levende krosjiguru før og syntes nok jeg var litt skummel. Jeg ser kanskje litt skummel ut siden jeg er så stor, men jeg er veldig snill. Det var de på Lillehammer også, så der trivdes jeg godt. Men det er travelt i adventstida og jeg skulle rekke toget til Oslo, derfor måtte jeg vinke farvel til gjengen der og turen i Gudbrandsdalen var over for denne gang.

Det er veldig flott å tenke på at det bor mennesker over hele jorda, helt fra Gudbrandsdalen i nord til Kiabakari i sør, og Gud kjenner dem alle sammen! Det gjør ikke jeg, men nå kjenner jeg noen på begge steder og det synes jeg er fint!

Inger M. Strangstad

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • ElineV skrev en kommentar 11. august 2018
    kult
  • Anna2009 skrev en kommentar 30. april 2018
    Dette liker jeg veldig godt!
  • Liv10 skrev en kommentar 7. mars 2018
    Dette liker jeg veldig godt!