Linkus i barnehagen

Barna i barnehagen på Kiabakari er ekstra glade i dag. De skal nemlig få besøk!

Av Torunn Haraldsen

Barna vet nok ikke helt hvem som venter bak døra. Kanskje de tror det er ny barnehagelærer som skal komme? Men så er det jo meg. Linkus.

Endelig får jeg lov til å komme inn. Det blir først helt stille i rommet. Og så blir det mye lyd. Barna ler og peker på meg. Men, å nei! Der er det to som ser skikkelig redde ut! Heldigvis får de krype opp i fanget til barnehagelæreren.

Barna er midt i en swahili-time. Swahili er det språket de snakker i Tanzania. En gutt står ved tavlen og peker på et ord mens han roper det så høyt han kan. De andre barna roper ordet etterpå, og så er det et nytt ord som skal læres. For en gøyal måte å lære på!

Misjonær Kjersti forteller at i denne barnehagen får barna lære om Jesus. De hører fortellinger fra Bibelen og lærer kristne sanger i tillegg til å leke, lære swahili, matte og engelsk. Det er fint, synes Kjersti, og det synes jeg også!

Det er chai-tid for barna. Chai er en nydelig drikk laget av te og melk. Mmmm – så godt det er!

Helt til slutt får barna hver sin Superblink-gymbag av meg. De blir kjempeglade! Kjersti forteller at det er veldig, veldig sjelden at disse barna får gaver, og at de nok kommer til å huske dette i mange år. Jeg blir litt glad og litt flau. For det er tross alt bare en gymbag som koster nesten ingenting.

De to barna som har klamret seg til hver sin barnehagelærer under hele besøket, begynner å se litt mindre redde ut. De tør til og med å rekke ut hendene når jeg gir dem en gymbag. Håper det betyr at de skjønner at jeg er snill, og at de ikke våkner med mareritt om blå krosjiguruer til natta.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!