Hva tror de på i Kina?

Over halvparten av menneskene i Kina (ca 52,2 %) har ingen religion. Det vil si at de ikke har noen Gud som de tror på og ber til.

Tekst: Torunn Haraldsen
Foto: Øyvind Ganesh Eknes, Facebook: Øyvind Ganesh photography, Instagram: @ganeshfoto

Det kalles «folkereligion» når menneskene ber til lokale guder eller mennesker som levde for lenge siden. Ca 21,9 % av menneskene i Kina tror på en eller flere guder innenfor folkereligionen.
Du som har begynt på skolen, har kanskje lært om buddhismen? I Kina er ca 18,2% av menneskene buddhister. På bildet ser du meg sammen med noen buddhistiske munker.
I likhet med buddhismen er islam en av de fire religionene som finnes over hele verden. (Kristendom, buddhisme, islam og hinduisme.) De som tilhører denne religionen kalles muslimer. Ca 1,8% av menneskene i Kina er muslimer.
Og så er det heldigvis noen som tror på Jesus. Vi kaller oss kristne og i Kina er det ca 5,1% som tilhører kristendommen. I Bibelen står det at Jesus er den eneste veien til Gud og til Himmelen. «Alle, alle vil vi ha med», synger vi ofte. Det gjelder selvsagt kinesere også, og vi ber om at Barnas Misjonsprosjekt må føre til at enda flere kinesere blir kjent med Jesus.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • ingri524 skrev en kommentar 5. desember 2018
    Det var litt mye dette her med kinesere
  • Mario skrev en kommentar 24. februar 2018
    ok
  • HMH skrev en kommentar 6. mars 2017
    Det er gott å vite.