Superkjendis: Hundreåringer ble foreldre

Abraham og Sara har begynt å vise fram sønnen Isak! Gjett om folk sperrer øynene opp!

Av Alf Gjøsund

For gamle?

Det har vakt en del oppstyr at det gamle kjendisparet, Sara og Abraham fikk barn på sine gamle dager. – Utrolig! Det går jo ikke an! sier noen. – Dette vil vi ikke se, sier andre.
En ting er i hvert fall sikkert: Det å få barn har gjort de to hundreåringene nesten unge igjen. Sara – som var berømt for sin skjønnhet da hun var ung – simpelthen stråler. Riktignok kan vi ikke unngå å legge merke til en rynke her og der, og hun hadde unektelig kledd å farge håret. Men hun holder seg likevel uforskammet godt, der hun går på tur med den lille hjerteknuseren hun har fått sammen med mannen – den kjente høvdingen Abraham.

Hentesveis.

Som vi ser av bildet, har også Abraham en avslappet stil. Han har ikke så mye hår igjen på toppen, men lar det i stedet vokse bak. Det kan være godt å ha til en hentesveis hvis det skulle komme celebre gjester på besøk.
For noen år siden skal mannen faktisk ha påstått at han hadde englebesøk. Englene skal ha sagt at Sara ville få barn. Det var visst noe Gud hadde lovet Abraham for lenge siden. Om Abraham virkelig hadde engler på besøk er ikke alle sikre på. Det utrolige er at Sara faktisk fikk barn – hvis ikke Isak er adoptert. På den annen side har flere rapportert at hun ha vært gravid, så saken er ikke lett å bortforklare. Isak er et vandrende under!

Siste: Skal ha prøvd å ta livet av sønnen

Ill: www.freebibleimages.org
Ill: www.freebibleimages.org

Sjokkerte kilder som står høvding-familien Abraham og Sara nær hevder at den gamle mannen forleden prøvde å ta livet av gutten sin. Sannsynligvis har det klikket for den gamle mannen. Han hadde tatt med seg Isak og gått til et høyt fjell. Der skal han ha bygget et alter, og bedt gutten om å legge seg på det. Så hadde han tatt fram kniven…

Ifølge kildene hadde Abraham blitt stoppet av en stemme. Gjør ikke gutten noe vondt, hadde han sagt, og Abraham hadde ment at det var Gud.

Ill: www.freebibleimages.org
Ill: www.freebibleimages.org

Hvem det kan ha vært, vet ikke vi, men enden på historien var at Abraham kom tilbake med en forfjamset liten gutt.
Episoden har fått mange mennesker i familiens omkrets til å lure på om Abraham og Sara er alt for gammel til å ha barn. – Vi kan ikke utelukke at de faktisk har begynt å bli senile, sier de.

Abraham og Sara er noen av Bibelens aller viktigste kjendiser. De levde for minst tre tusen fem
hundre år siden. Paret hadde blitt lovet en sønn av Gud, men fikk ham ikke før de var så gamle at de ikke kunne få barn. Dette viser at Gud holder sine løfter,og kan gjøre under. Ved å tro på Gud, er Abraham blitt et forbilde på alle som tror på Jesus i dag.
Det er faktisk sant at Abraham skal ha prøvd å ofre Isak. Gud ba ham om det for å vise ham
noen viktige ting: At var viktig å fortsatt å stole på Gud, og at det ikke var nødvendig for Isak å
dø – et annet dyr skulle dø i stedet. Dette ble et viktig bilde på Jesus. Han døde i vårt sted, for at
vi skal få evig liv.
Du kan lese mer om dette i 1. Mosebok 18, 1–15, og 1. Mosebok 22. 28

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!