Hiv o’ hoppetau

Aisheta liker best å hoppe strikk, tegne og leke, mens Ladij vil sparke fotball. Nanga elsker å synge, spesielt sangen «Alleluia». På barneklubben i Mali kan de gjøre alt dette, og mye mer.

Tekst og foto: Lars Rugland Aarseth

Akkurat da jeg begynner å lure på om barna har glemt barneklubben denne dagen, kommer det plutselig noen barn smilende. Så kommer det tre til. Og enda flere. Etter hvert er det fullt av barn på plassen foran huset. Dette blir gøy!

  • Hva er det gøyeste å finne på? spør jeg Nanga, Aisheta og Ladji.
  • Jeg synes det som er mest gøy er å synge ‘Alleluia’, en sang vi har lært her, sier Nanga. Det er en sang hun og alle barna pleier å synge sammen når de har samling.
  • Jeg liker best å hoppe strikk, tegne og leke, sier Aisheta.
  • Fotball! kommer det fra Ladji ved siden av som sparker ball sammen med guttene så støvet fyker av gårde over hele fotballbanen.

Jeg har også lyst til å være med, men det er ikke enkelt å velge bare en aktivitet. Heldigvis får jeg prøve så mye jeg orker. Det er kjempegøy og kjempevarmt!

Etter lek og moro – med hoppetau, tautrekking og fotball – er det tid for en liten andakt. Alle setter seg ned og hører på, før de ser en liten film som er laget på språket deres – bambaraspråket. Det synes alle er kjempegøy! Så leker vi igjen og tegner med fargeblyanter. Jeg hopper masse tau helt til jeg er så andpusten at jeg ikke klarer mer. Litt lettere er det å trekke tau, for da er vi mange som trekker samtidig. Det blir en skikkelig kamp, og begge lagene klarer å vinne flere ganger.

  • Hva hører dere om på disse samlingene?
  • Jesus, svarer alle i kor, før Nanga sier litt mer: – Vi hører om at han hjalp folk og gjorde mirakler, og at han kom for å ødelegge dødens makt. Da de kom til Jesu grav etter at han var død, fant de ham ikke fordi han ikke var der lenger. Han var stått opp igjen.

Åh, så sliten jeg er! Og varm! Kjempevarm! Nå gleder jeg meg til å drikke litt vann. Det er viktig å drikke nok vann i varmen, det gjelder både mennesker og krosjiguruer!

Det er jammen gøy å være på barneklubb. Og så er det fint å tenke på at det er barneklubber med sang, Jesus og lek både i Mali og i Norge, – og på mange andre steder i verden. Og hver gang får de høre den viktigste fortelling av alle, – nemlig den om Jesus. Det synes jeg er ganske kult.

 

Ønsker du å gi penger til Barnas Misjonsprosjekt, kan det gjøres på forskjellige måter. Du kan enten vippse penger på vippsnummer #521652 eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Da må du i så fall merke gaven med «Barnas Misjonsprosjekt».

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!