Gull

Jeg har aldri sett en ekte gullklump i hele mitt krosjiguruliv. Endelig er dagen kommet – jeg skal få se en ekte gullgruve, og kanskje også ekte gull!

Tekst og foto: Lars Rugland Aarsland

Jeg har blitt fortalt at det ikke bare er én gullgruve, sånn som jeg har sett i Donald, men mange hull i bakken.

Wooow! Dette er ikke Donald, altså! Vi har kommet til et gullfelt med mange små, men nokså dype gruvehull! Alle hullene har samme avstand til hverandre og i disse hullene jobber folk med å finne gullklumper hver dag, utenom på fredager og på mandager.

  • Hvorfor har de ikke fri lørdag og søndag sånn som i Norge, Bergfrid?
  • De har fri på fredag fordi da går alle i moskeen. De fleste som bor og jobber her er nemlig muslimer. Fredagen er nesten som søndagen hjemme i Norge og derfor har alle fri da. På mandager kan de heller ikke grave gull, for da må jorden ha fri. Dersom ikke jorden får fri, tror de at den blir sint og gjør slik at det skjer ulykker på gullfeltet, forklarer Bergfrid.

Jeg har aldri hørt om at jorden kan bli sint, men jeg får høre at dette kommer fra den gamle folketroen, og dette tror de på enda.

  • Har noen funnet gull?! roper jeg jeg så høyt jeg kan. Jeg glemmer at jeg ikke kan språket, men Bergfrid oversetter heldigvis.
  • Her! ropes det og vi løper til det hullet lyden kommer fra!
  • Hvor er gullet? Jeg ser jo ikke noen ting!
  • Der, sier noen andre og peker mot en liten klump hos en av mennene som sitter der. Den er mye mindre enn de jeg har sett i Donald, men tegneserier viser jo ikke alt slik det er på ekte. Gullet er nesten aldri kjempestort, men det er likevel veldig verdifullt og kan være verdt mange penger. Derfor er alle disse menneskene her for å grave i jorden.
  • Hva skjer når alt gullet er tatt ut av hullet?
  • Da blir det bare mange tomme hull her og ingenting annet, forklarer Bergfrid.
  • Oi, det er litt dumt. Er det ingen som gjør noe med det?
  • Jo, det er det faktisk! Det skal jeg fortelle litt mer om senere.

Hva som blir gjort gleder jeg meg til å høre mer om. Bla til neste side, så får du også vite hva som skjer på de gamle gullfeltene.

 

Ønsker du å gi penger til Barnas Misjonsprosjekt, kan det gjøres på forskjellige måter. Du kan enten vippse penger på vippsnummer #521652 eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Da må du i så fall merke gaven med «Barnas Misjonsprosjekt».

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!