Gjetergutter i farta

– Hjelp! Den oksen med kjempestore horn kommer jo rett mot meg! Heldigvis er det knyttet et tau i nesa til oksen. Men, nei – hva ser jeg!?! Tauet er ikke festet i andre enden! Løøøp!

Tekst og foto: Lars Rugland Aarseth

Jeg gjemmer meg bak nærmeste tre, og når jeg har fått pusten tilbake ser jeg noen gutter som står og ler av meg. – Den er ikke farlig, sier de og når jeg tenker meg om, vet jeg at okser og kyr bare spiser gress og heldigvis ikke krosjiguruer. Etterhvert skjønner jeg også at oksen ikke har revet seg løs. Den skal bare ut for å spise på jordene.

Der kommer flere okser gående, akkurat som om de alle sammen vet hva de skal og hvor de skal gå hen, helt på egen hånd! Men de er ikke helt alene, heldigvis. Bak dem kommer guttegjengen som lo da jeg ble så skremt. Guttene er gjetere og skal passe på dyrene.

  • Er det masse som skjer når dere passer på dyrene? Må dere løpe hele tiden? spør jeg en av guttene.
  • Nei, det pleier å være ganske rolig. Men vi liker å finne på litt forskjellige ting, sier han. Jeg legger med det samme merke til noe han har med seg. En slags pinne som deler seg i to som en «Y» og som det er festet en strikk på toppen av. Jeg vet hva det er, det er en sprettert, og den ser ut til å kunne skyte steiner skikkelig langt!

 

  • Vi skyter på blink med sprettertene våre, forklare gutten. – Men vi finner på flere ting også. Vi synes det er veldig gøy å leke karate eller lekeslåss med hverandre. Av og til får man litt vondt av å lekeslåss og da kan det være lurt å finne på noe annet. Vi kan jo også bare sitte og snakke og tegne i sanden. Og så må vi ikke glemme å følge med på oksene, slik at de ikke går alt for langt bort fra oss!

Det er derfor guttene er der. For å passe på at ikke dyrene går alt for langt bort. Bergfrid har jo fortalt meg om gullgraverhullene som dyra kan falle ned i og kanskje dø. Hun har forresten lovet å vise meg disse hullene og hva hun og de som bor her gjør for å sørge for at de forsvinner. Spennende!

 

Ønsker du å gi penger til Barnas Misjonsprosjekt, kan det gjøres på forskjellige måter. Du kan enten vippse penger på vippsnummer #521652 eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Da må du i så fall merke gaven med «Barnas Misjonsprosjekt».

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!