Eto’o, Ronaldo og Bamba

Det kommer mange stemmer ut fra vinduet. Jeg forstår ingen av ordene, og Bergfrid forteller at det er fordi de snakker fransk. Jeg kikker inn og ser mange barn, mange pulter og på veggen helt fremst en stor, grønn tavle. Du skjønner sikkert hvor jeg er! Jeg er selvfølgelig på besøk på en skole.

Tekst og foto: Lars Rugland Aarseth

På grunn av varmen har ikke vinduene på skolen glass, og døra står på vidt gap. Jeg får derfor med meg alt som skjer inne i klasserommet. Nå begynner læreren å prate, og selv om jeg ikke skjønner ordene, tror jeg at jeg vet hva han snakker om. På tavlen står det nemlig skrevet mange tall. Jeg gjetter på at de har matematikk, og Bergfrid sier at det stemmer.

Åh, nå skal Bamba frem og skrive noe på tavlen. Du kjenner ikke Bamba enda, men jeg ble faktisk kjent med ham tidligere denne dagen. Jeg fikk være med ham da alle på skolen gikk hjem i storefri. Storefri bruker de til å spise og gjøre litt lekser. Der hjemme på tunet møtte vi flere barn som lekte ringleker og sang. De voksne satt i skyggen og slappet av. Det er nemlig på denne tiden av dagen at solen er på det aller, aller varmeste. Da er det godt å ikke måtte jobbe for hardt.

Hjemme viste Bamba meg fotballmålet sitt. Når han er ferdig med lekser og husarbeid på ettermiddagene, sparker han fotball med kompisene sine. Men ikke før alle pliktene er utført. Han må for eksempel sørge for å vaske skoleuniformen og henge den til tørk, slik at den er klar til neste dag.

Bamba liker fotball kjempegodt. Bak på skoleuniformen har han skrevet navnene til de fotballspillerne han liker aller best: Samuel Eto’o og Christiano Ronaldo.

Og nå, når Bamba skriver på tavlen i klasserommet, ser hele klassen hvilke fotballspillere han har som favoritter.

Denne helgen skal Bamba og jeg på noe veldig spennende og gøy. Vi skal på leir sammen med mange andre barn fra landsbyene rundt omkring! Men først må skoledagen bli ferdig. Jeg vinker inn gjennom vinduet til Bamba som er på vei ned til pulten sin. Han smiler bredt og jeg vet at han gleder seg skikkelig til at vi skal treffes igjen på leiren.

 

Ønsker du å gi penger til Barnas Misjonsprosjekt, kan det gjøres på forskjellige måter. Du kan enten vippse penger på vippsnummer #521652 eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Da må du i så fall merke gaven med «Barnas Misjonsprosjekt».

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!