En ny venn

Jeg har fått en ny venn! Hun er ti år og heter Caro.

Av Torunn Haraldsen

Høner og kyllinger tripper rundt oss når jeg besøker Caro og søsknene hennes på Kiabakari. I et lite fjøs står noen geiter og breker. Kua til familien står i et hjørne på eiendommen der det er skygge. Caro kjenner dyra godt, for det er hun og søsknene som har ansvar for mat og stell.

Dagen starter tidlig for Caro. Klokka seks står hun opp og steller seg. Før hun går på skolen, må hun gjøre en del oppgaver i huset.

  • Hovedoppgaven min er å vaske opp, men jeg hjelper til med det meste både i huset og på åkeren, og er glad i alt arbeid, sier den blide jenta.

Jeg får lov til å bli med på skolen, og vi synger, tuller og tøyser langs veien.

Men hva skjer nå? Når barna kommer til skolen, finner de fram vaskebøtter, koster og kluter.

  • Vi må alltid vaske klasserommet og rektors kontor før skoledagen begynner, forklarer Caro. Hm – lurer på hva norske skolebarn hadde sagt hvis lærerne hadde gitt dem slike faste oppgaver.

Det er ikke så lett å følge med i timen, for læreren snakker jo et helt annet språk. Men der kommer et ord jeg kan. Giraff, sier hun. Og så sier hun twiga. Caro forklarer meg at læreren prøver å lære dem engelske ord. Giraff er jo nesten helt likt på norsk og engelsk, så det skjønte jeg. Twiga er giraff på swahili.

Som regel, når Caro kommer hjem, må hun fortsette med arbeidsoppgaver. Men en ettermiddag i uka er litt utenom det vanlige. Da er Caro og mange andre barn på Kiabakari på barneforening. Der lærer de om Jesus.

  • Jesus er Gud. Han hører når jeg ber og er sammen med meg, sier Caro og forteller at når hun ber, ber hun Jesus om tilgivelse for det dumme hun har gjort, hun ber om å få være frisk og hun ber for familie og naboer. Og hun vet at Jesus hører henne.

Caro får også høre om Jesus i kirka på søndagene. Og hver kveld holder bestemor andakt for henne og søsknene. Ja, for Caro’s mamma og pappa har flyttet fra barna sine, og derfor bor de sammen med bestemor.

  • Det er fint å få hjelpe bestemor i huset og på åkeren, synes Caro og forteller at hun er veldig glad i bestemoren sin. – Bestemor er glad i meg også. Hun passer på meg og gir meg det jeg trenger.

Jeg har vært sammen med Caro og familien hennes nesten hele dagen, og nå har det blitt kveld. Siden bestemor er på jobb denne kvelden, er det Caro som har andakt for de andre. Hun leser et lite stykke fra Bibelen – «For så høyt har Gud elsket verden…». Dette verset står i Johannes 3,16. Deretter synger de sammen og ber. Så fint det er!

Jeg er så glad for at jeg fikk bli kjent med Caro og de andre. Og så kjempefint at de har blitt kjent med Jesus! Jeg håper barneforeningen på Kiabakari kan fortsette i mange, mange år, slik at Caro og mange andre barn kan bli enda bedre kjent med Ham.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!