Drømmer om å bli politi

Som de fleste andre sjuåringer er Boyna veldig glad i å leke med vennene sine. Men å leke er ikke like enkelt når man sitter i rullestol.

Tekst: Irene Maria van Andel Foto: Øyvind Ganesh Eknes

En av de nye kameratene jeg fikk da jeg var i Mongolia, er Boyna. Han går i andre klasse og bor nær byen Khovd.

Boyna har nemlig noe som heter cerebral parese, eller CP. De som har CP har fått en skade i hjernen, og for Boyna betyr det at han ikke kan røre armer og ben og må sitte i rullestol.

Det er litt vanskelig å leke ute i rullestolen, derfor er det best for Boyna å leke hjemme. Heldigvis har han flere venner som bor i nærheten, og de liker å komme på besøk. Han leker også med lillesøster Batchimeg på fem år. Av og til krangler de litt, akkurat som søsken pleier å gjøre.

På skolen liker Boyna å lære bokstaver, selv om det vanskelig for ham å skrive dem. Han er også flink til å lære ting utenat, som dikt og sanger. Mamma Tserenchimed er sammen med Boyna på skolen og hjelper ham med skolearbeidet.

I Mongolia er det ikke vanlig at barn med funksjonsnedsettelse eller andre utfordringer får assistent eller andre hjelpemidler på skolen, slik som vi får i Norge. Derfor må disse barna slutte på skolen når de ikke klarer å følge undervisningen slik som de andre barna. Det er veldig trist!

Jesus ber oss om å fortelle til hele verden at Gud elsker alle mennesker. Jesus sier også at vi skal hjelpe de som trenger det. Derfor er det noen norske misjonærer i Mongolia som jobber for at Boyna, og andre barn med funksjonsnedsettelse, skal få ordentlig hjelp i hverdagen, få fortsette på skolen og kanskje finne en jobb når de blir voksne.

Jobb, ja.. Vet du hva Boyna har lyst til å bli når han blir voksen? Han drømmer om å bli politi!

Ved å støtte Barnas Misjonsprosjekt er du med på å gi mongolske barn med funksjonsnedsettelse et bedre liv. Og kanskje de en gang får oppdage at Gud elsker dem – akkurat som de er.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!