Den vonde blir god

Jeg har reist helt til Damaskus i Syria. Her skal jeg møte en mann som både er spennende og skremmende. Han har sørget for at mange kristne har havnet i fengsel – ja, til og med blitt drept. Jeg håper ryktene om at han har forandret seg stemmer, ellers er jeg ille ute….

 

 

Tekst: Torunn Haraldsen Ill: freebibleimages.com

 

Her kommer han. Men han holder en annen mann i armen. Hva er dette for noe – det ser ut som at han er blind…?

 

  • Ja, du ser riktig, sier Saulus etter at vi har hilst på hverandre. – Jeg ser absolutt ingenting. Jeg har vært blind siden jeg møtte Jesus.
  • Du møtte Jesus? Jesus er jo ikke lenger her på jorden. Han er hos sin Far i Himmelen.

Saulus ber meg sette meg ned ved siden av han, og så begynner han å fortelle.

  • Du kjenner sikkert bakgrunnen min. Jeg har gjort mange forferdelige ting mot de kristne. Oppgaven min her i Damaskus var å få satt enda flere kristne i fengsel.

Saulus bøyer hodet: – Jeg er så inderlig lei meg for alt det vonde jeg har gjort.

  • Men hvorfor denne forandringen?
  • Som jeg sa, så møtte jeg Jesus. På veien hit til Damaskus ble jeg blendet av et sterkt lys. Jeg falt i bakken og samtidig hørte jeg en stemme som sa: «Saul, Saul, hvorfor forfølger du meg?» Mennene som var med meg på reisen hørte også denne stemmen, og vi ble alle veldig redde. Da jeg spurte hvem som snakket, sa stemmen: «Jeg er Jesus, han som du forfølger.» Jesus sa videre at jeg skulle fortsette inn i byen. Det var ikke så enkelt. Jeg kunne plutselig ikke se noen ting, så noen av mennene måtte leie meg det siste stykket.

Kan dette virkelig bety at Saulus også har tatt imot Jesus? Jeg drister meg til å spørre.

  • Ja, jeg er ikke i tvil om at Jesus lever og at han er Herre, sier Saulus med stor kraft.

 

Plutselig banker det på døren. En mann nærmest snubler inn. – Åh, det var godt jeg fant deg, Saulus. Jeg er Ananias.

  • Gud har fortalt meg at du skulle komme, sier Saulus..
  • Og her er jeg.

Så skjer noe av det merkeligste jeg noen gang har sett. Ananias legger hendene sine på hodet til Saulus og med ett kommer det en helt ny glans i øynene hans.

  • Jeg ser! jubler han. – Gud har gitt meg synet igjen. Ananias, vi må gå til elven slik at du kan døpe meg. Du må også bli med, sier Saulus henvendt til meg.

 

Jeg står på elvebredden og ser på de to mennene ute i elva. Tankene strømmer gjennom hodet mitt. Gjennom jobben min har jeg truffet veldig mange som har møtt Jesus. Det lille barnet som ble født i en stall for over tretti år siden, har forandret livet til mange mennesker. Han har forandret mitt liv også. Slik som Saulus har jeg også tatt imot Jesus som min Herre og Frelser.

 

Jeg kan ikke høre hva mennene der ute sier, men jeg ser at Ananias senker Saulus under vann, for så å hjelpe ham opp igjen. Han som de kristne fryktet mer enn noen andre, er nå døpt i Faderens, Sønnens og Den hellige ånds navn.

 

Siste: Det er ikke alle som setter like stor pris på at Saulus har blitt kristen. Noen av jødene planla å drepe ham. De nye, kristne vennene til Saulus hjalp ham å rømme ut av Damaskus. Ryktene forteller at de firte han nedover bymuren i en kurv. Saulus flyktet videre til Jerusalem hvor han etter hvert ble tatt imot av Jesu apostler.

 

Visste du at: Saulus hadde to navn: Saulus og Paulus. Vi bruker oftest det siste navnet, da det var det som ble brukt mest etter at han ble kristen.

Paulus blir kalt den første misjonær. Grunnen til det er at han var den første som reiste til andre land og fortalte om Jesus til mennesker som ikke var jøder.

 

I ramme: Denne fortellingen om Paulus kan du lese om i Bibelen, i Apostlenes gjerninger, kapittel 9, vers 1-25. Apostlenes gjerninger finner du i Det nye testamentet.

 

I ramme: Dette er siste del i serien Superkjendis. Vi håper at du som er medlem i Superblink har blitt litt bedre kjent med bibelske personer gjennom denne serien. I Bibelen står det om mange flere spennende mennesker. Vi vil anbefale deg å skaffe en bibelleseplan – den er et godt redskap når det gjelder å bli bedre kjent med det som står i Bibelen. Du kan enten abonnere på en bibelleseplan som kommer hjem i postkassa (det koster litt), eller du kan gå inn på Youversion.no og laste ned Bibelen og noen bibelleseplaner til PC, lesebrett og telefon (det er gratis).

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!