Den dansende mannen

Se på meg! Jeg kan stå på føttene, gå, løpe – til og med danse!! Lovet være Gud!! En mann løper fra det ene huset til det andre. – Kom ut og se på meg, roper han og løper videre.

Tekst: Torunn Haraldsen Ill: freebibleimages.com

Vi løper etter. Kanskje vi kan klare å få roe mannen ned et øyeblikk, så han kan forklare hva som har skjedd.

Lam

Mannen har etter hvert fått et stort publikum. De smiler, klapper og roper oppmuntrende ord til ham. Han står stille et par sekunder, og jeg skynder meg å ta tak i ham.

– Hva er det som har skjedd? spør jeg.

– Jeg kan jo gå! Ser du ikke det?

– Jo, men det kan jo jeg også, sier jeg forsiktig.

Mannen ler. – Selvfølgelig kan du det. Men det var ingen selvfølge for meg. Jeg er – eh, jeg mener var lam, helt fram til i går.

Helbrederen

Dette er spennende. Jeg snur meg mot menneskene rundt oss. – Stemmer dette? Har han vært lam? – Ja, i mange år, er det en kvinne som roper. – Og jeg har kjent ham hele livet. – Det har skjedd et mirakel!

Mannen begynner å danse bortover gaten, men jeg klarer å få tak i ham igjen.

– Stopp litt. Kan du ikke fortelle meg hva som skjedde?

Vi setter oss ned foran ett av husene, og mannen forteller med smilende øyne:

– En kamerat av meg hadde hørt rykter om at det var en helbreder i byen, og ville ha meg med til ham. Jeg var ikke særlig optimistisk, for å være helt ærlig. Jeg har prøvd både den ene og den andre mirakelkuren uten at det har hjulpet. Men kameraten min ville så gjerne prøve, så jeg gikk med på det.

Han reiser seg og tar noen skritt bortover gaten, før han kommer tilbake og setter seg ned igjen. Han som har ligget stille hele livet, vil nok røre mest mulig på seg.

– Sammen med noen andre venner, tok de båren min og bar meg til et hus i byen, fortsetter han. – Det var tungt og varmt for dem, men de gav ikke opp. Da vi kom fram til huset, var det stappfullt av folk – både utenfor og inne. «Vi kommer aldri til å få kontakt med denne helbrederen!» sa jeg oppgitt. Kameraten min var heldigvis mer optimistisk enn meg. Han beordret de andre til å være med og bære båra opp på taket. Der fjernet han noen takstein og firte meg ned i huset. Jeg «landet» rett foran føttene til helbrederen. Folkene som stod rundt ham glante forbauset på meg. Selv var jeg nokså flau. Tenk å lage sånt et oppstyr! Men Jesus, ja – for det het helbrederen, – han bare så på meg med verdens snilleste øyne.

Guds Sønn!

– Jesus! Var det Jesus som helbredet deg?

– Vent nå, så skal du høre. Først så han på meg, og sa «Syndene dine er tilgitt». Jeg stusset. Hvem var denne mannen som kunne tilgi synder? Og hvordan kunne han vite om min dårlige samvittighet. Jeg hadde aldri nevnt det for noen…

Folket rundt oss ble nokså urolige. De lurte også på hvordan i all verden Jesus kunne tilgi synder. Det er det jo bare Gud som kan… Da sa Jesus: «For at dere skal vite at Menneskesønnen har makt på jorden til å tilgi synder så sier jeg deg: Stå opp, ta båren din og gå hjem!»

Jeg klarer ikke å skjule min overraskelse og begeistring. – Du ble helbredet av Jesus. Det er jo fantastisk. Enda et bevis på at Jesus virkelig er Guds Sønn!

Siste:

Det går rykter om at Jesus stadig gjør under. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert.

Visste du at

På Jesu tid var hustakene flate. Den lamme mannen og vennene hans trengte derfor ikke være redde for å ramle ned.

Fortellingen om den lamme mannen finner du blant annet i Lukas 5, 17-28.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • Piff skrev en kommentar 4. april 2019
    Fint skrevet!