Den blinde bråkebøtta

«Ti stille med deg! Du forstyrrer! Kom deg vekk!» Folket som har møtt fram er irriterte. De ønsker ikke at en blind tigger skal ødelegge denne dagen da Jesus skal komme til landsbyen.

 

Tekst: Torunn Haraldsen Ill: freebibleimages.org

Stakkars Bartimeus. Han er tydeligvis ikke ønsket her. Likevel fortsetter han å rope på Jesus. Han har nok hørt at Jesus har helbredet mange mennesker, og nå har han et håp om å få synet igjen.

Jeg tar likegodt en prat med ham mens vi venter… «Hvorfor roper du slik, Bartimeus?» «Å, det skjønner du vel. Jesus, Guds Sønn skal komme forbi. Han har makt til å gjøre øynene mine friske igjen.» «Men du skjønner vel at du ikke er ønsket her. Hør på folket – de ber deg være stille.» Bartimeus smiler litt. «Jo, det er ikke noe i veien med hørselen min. Jeg hører godt at de ikke vil ha meg her. Men jeg bryr meg ikke om dem. Den eneste jeg bryr meg om nå, er Jesus, og jeg ønsker å møte ham.»

Nå ser jeg at Jesus kommer.

«Jesus, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!»

Jeg håper virkelig at Jesus vil hjelpe Bartimeus. Åh, nå kommer det noen menn bort til den blinde. De tar ham i armen og fører han bort til Jesus.

«Hva vil du jeg skal gjøre for deg?» hører jeg Jesus spørre. «La meg få synet igjen!» svarer Bartimeus. «Gå du! Din tro har frelst deg.»

Den blinde mannen, som tydeligvis ikke er blind lenger, jubler.

«Hva skjedde, Bartimeus?» spør jeg.

«Det svarte bare forsvant fra øynene mine, og nå kan jeg se alt helt klart og tydelig. Jeg ser deg, og jeg ser menneskene rundt her – og jeg ser Jesus. Nå må jeg skynde meg, for jeg vil følge Jesus dit han går.»

 

 

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • jacoben09 skrev en kommentar 13. oktober 2017
    kjedelig