Superkjendis: Bråk i kjendishus

Hun har aldri hatt godt rykte på seg, Rahab i byen Jeriko. Alle vet hvem hun er, men nesten ingen innrømmer at de kjenner henne.

Av Alf Gjøsund

Ganske mange menn har sneket seg ut av huset ved bymuren etter å ha vært sammen med Rahab noen timer. Vi kan ikke se bort fra at noen av dem har gått rundt med blått øye dagen etter – ikke fordi Rahab har banket dem opp, men fordi kona til mennene oppdaget at de hadde vært hos henne. Ingen bra mann besøker Rahab, for å si det sånn. Hun er kjent for å være ganske lett på tråden.

Bråk

For noen uker siden skal det ha vært skikkelig bråk hos Rahab. Naboene hennes forteller at de pleier å lukke øynene for det som skjer der, men de ikke kunne unngå å se at hun fikk besøk av to fremmede menn.
– Problemet var bare at ingen så at mennene dro igjen. Og da vi senere hørte at det var spioner fra det farlige israelsfolket i byen, lurte noen på om de var hos Rahab, sier en nabokvinne som ikke vil røpe navnet sitt.
– Det var fullt av soldater her, sier en annen nabo, som ikke legger skjul på at hun er opprørt. – De banket – nei de slo – på døren til Rahab, og sa at hun måtte sende ut de to mennene. Men hun åpnet døren på vidt gap, så soldatene kunne se at det var tomt. Og så sa hun at de to mennene hadde dratt før det ble mørkt. Soldatene fikk kjempedårlig tid, og løp sin vei for å ta dem igjen.

Halmhaug

– Tror dere Rahab snakket sant?
– Jeg er ikke sikker, sier den ene naboen. – Jeg merket at hun var ganske ofte oppe på
taket den kvelden. Hun har en stor haug med halm der, og jeg er sikker på at den rørte på
seg.
– Ja, og jeg er ganske sikker på at hun snakket med den halmhaugen, sier den andre naboen. – Det er greit at Rahab er gæren, men så gæren er hun ikke. Jeg tror hun gjemte spionene hos seg. Men hvorfor, aner jeg ikke.
– Kanskje hun ble forelsket i en av dem? foreslår en tredje nabo. Hun blir raskt rettet på av de andre. – Rahab blir ikke forelsket i noen. Hun er ikke sånn som oss, sier de.

Siste: Rahab reddet familien
Det har skjedd dramatiske og forferdelige ting i Jeriko den siste uken. Øyenvitner forteller at byen ble beleiret av israelittene, og atdet endte med at den ble jevnet med jorden.
– Det er helt utrolig. Da israelittene blåste i hornene sine bare raste muren sammen. Soldatene ødela alt, men huset til Rahab fikk stå i fred. Der hadde kvinnen samlet alle slektningene sine. De fikk gå hvor de ville, men de valgte å bo sammen med israelittene. En talsmann for hæren sier at Rahab og familien hennes fortjente å bli spart.
– Hun gjemte våre to spioner, da de var i byen. Hun skjønte at Gud er med oss og ville være på Gud sin side, sier offiseren.
– Er det sant at Rahab hadde en avtale med spionene om å henge en rød snor fra vinduet i huset. Da kunne soldatene se at huset skulle spares?
– Ja, det stemmer, svarer soldaten.

Ill: freebibleimages.org
Ill: freebibleimages.org

Rahab er en viktig kjendis i Bibelen. Selv om hun levde på en måte som mennesker ikke bør leve, ønsket hun å være på Gud sin side da det gjaldt. Derfor ble hun ikke bare reddet – hun er
faktisk nevnt i Bibelen som et eksempel på hvordan vi skal tro på Gud.
Det står dessuten i Bibelen at hun ble tipp-tipp-tipp-tipp (og mange tipper til) –oldemoren til Jesus.
Det er rimelig spesielt at det nærmest skrytes av at kongenes konge hadde en kvinne som Rahab i slekten sin. Men sånn er Jesus. For ham er alle mennesker like mye verdt.
Du kan lese om Rahab i det andre og det sjette kapittelet av Josvas bok.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • venner skrev en kommentar 19. november 2015
    Jeg likte den!