Bli med til Sør-Amerika!

Dette vil vi støtte!

Barnas Misjonsprosjekt (BM)

Av Elise Haugland

Pengene dere samler inn dette skoleåret går til prosjekt i Sør-Amerika.

Bolivia og Peru er to spennende land. Her er prosjektene vi skal samle inn penger til dette skoleåret:

Barne- og ungdomsarbeid

I Bolivia og Peru vokser mange barn opp med at de må tro på flere guder. De lærer at de må ofre ting til gudene for å få et godt liv. BM støtter et arbeid som forteller barn og ungdom i Bolivia og Peru at Jesus er verdens frelser, han er den eneste guden vi trenger å tro på. Vi arrangerer mange forskjellige leirer og har kurs for søndagsskolelærere og ungdomsledere i kirka.

Familie, skole og samfunn

Mange barn i Bolivia og Peru har det vanskelig. Noen har det vanskelig hjemme fordi foreldrene slår dem eller drikker mye alkohol og glemmer barna. BM støtter arbeid for at barn og familier skal få det bedre. Vi har kurs i kirkene for barn, familier eller bare for foreldre. Her lærer de om hvordan være en god og trygg familie. Vi besøker også skoler og barnehager og forteller om at Gud har skapt dem og at han er glad i dem og vil at vi skal være gode mot hverandre.

Radio JR

Kirka som NLM samarbeider med i Peru har en egen radiostasjon som heter Radio JR. Programmene gir god veiledning og bibelske verdier til barn, unge og familier i et samfunn som kan være ganske tøft. De ansatte i radioen reiser ofte hjem til lytterne for å prate med de og være til hjelp. Radiosendingene i Peru hjelper folk til å få et bedre liv her, og forteller dem om himmelhåpet. Radio JR har også egen nettradio.

Radioprogrammet «Min venn Jesus» (Mi amigo Jesus) har mange lyttere og det er alltid mange som ringer inn etter programmet. Veruzka Farfán de León Velarde jobber i radioen. Hun er også mye med i leiarbeidet. Hun drømmer om å bruke leirene til å lære barna og ungdommene mer om mediearbeid.

Leirplassen Campel

Sist BM samlet inn penger til Peru, ble det bygget en leirplass ved byen Mejia på Stillehavskysten. Den har vært mye brukt siden, og trenger å fornyes litt. For å gjøre matlagingen enklere, vil de gjerne ha på plass komfyr med stekeovn og kjøleskap. De har vært en del plaget med innbrudd, og trenger et gjerde rundt eiendommen. Sanitæranlegg og vann både ut og inn av bygningene trenger fornyelse, og matsal og møtesal skulle vært større.

Leirplassen blir mye brukt både av NLM sin samarbeidskirke og andre kirker i Peru både til barn- og tenåringsleirer. Peruanerne har ikke mye ferie og reiser ikke så mye som oss nordmenn, så det å få reise på leir, gir en skikkelig opptur i hverdagen.

 

Når du gir penger, bruk bankgiro: 8220 02 90131
Merk innbetalingen «Barnas Misjonsprosjekt 11160» (Dette nummeret er spesielt viktig når dere bruker nettbank.)

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!