Bli kjent med Altennur

Synes du det kan være vanskelig å være kristen noen ganger?
I så fall er du ikke alene. I Mongolia bor det ei som vet litt om hvor ensomt det kan være å tro på Jesus.

Tekst: Inger Melbø Strangstad Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Vest i Mongolia bor Altennur sammen med broren Batar og foreldrene deres. Altennur er 10 år og Batar 7. Hver formiddag går de sammen til skolen. På skolen er det to skift. En gruppe elever kommer på morgenen og går hjem midt på dagen. Når de andre går hjem, kommer en ny gruppe, som blir til utpå ettermiddagen.
Siden Altennur og broren starter sent, rekker de å hjelpe til hjemme både med å rydde og ordne i huset og hjelpe til i butikken foreldrene driver, før de går til skolen.
Matte er det faget Altennur liker aller best, men hun jobber mye med alle fagene, for hun har lyst til å bli god. Rundt omkring på veggene i huset henger det håndskrevne plakater med ord på tre ulike språk, slik at hele familien kan lære de godt. Altennur bruker god tid på leksene etter at hun har kommet hjem. Men det blir også litt tid til å leke med Batar og med hunden deres. Hunden er bare en valp enda, og de har mye moro sammen med den.
Fordi Altennur og familien er kristne, har hun ikke andre lekekamerater. Selv om lovene i Mongolia sier at man kan tilhøre den religionen man vil, føles det ikke helt slik der Altennur bor. Hun og broren er de eneste kristne på skolen, og både de andre elevene og lærerne holder seg unna dem. På skolen blir det delt ut medaljer til de beste elevene. Altennur viser meg medaljen hun har fått i matte. Den er hun veldig glad for, men hun fikk den før læreren visste at hun var en kristen. Etter det har ikke læreren villet gi henne noen medaljer, eller fortelle henne at hun er flink, selv om hun gjør det veldig bra.
Jeg kan se på Altennur at hun synes det er vanskelig å snakke om dette. Noen ganger har hun tenkt at det beste ville vært å ikke fortelle til noen at hun er kristen, for det gjør vondt å ikke ha noen venner. – Men, sier hun, – det går bra. Jeg er Guds barn og Han er alltid min venn.
Altennur har en Bibel, og hver morgen og kveld leser de fra den før de synger og ber sammen. Den bibelfortellingen Altennur liker best, er fortellingen om da Jesus ble født. Jesus Kristus er frelseren og han kom til verden for å frelse oss, forteller hun før hun synger for meg:

Jesus elsker meg
Jesus elsker meg
Jesus elsker meg
Bibelen sier så
Jeg og elsker Jesus
Jeg og elsker Jesus
Jeg og elsker Jesus
Hjertet mitt sier så

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!