Åtte år og mange språk

Carina fra Færøyene bor i Mongolia. Hun snakker færøysk, dansk og engelsk, i tillegg til litt norsk. Siden hun bor i Mongolia, lærer hun mongolsk på skolen.

Tekst: Inger M. Strangstad Foto: Torgeir Henden
Selv om hun kan så mange språk, er Carina bare åtte år og går på 2. trinn på en internasjonal skole i Mongolia.
Det aller beste med skolen, er likevel ikke språkfagene, men matte. Carina ELSKER matte!
En annen ting Carina elsker, er dyr. Hun har både en katt og en hund, men hun ønsker seg slange og skorpion, for de synes hun er så søte!
Carina er også glad i å turne, og mens vi prater står hun på hode, går på hendene, står i bru og er både høyt og lavt. Men når hun spiller piano, da sitter hun stille. Hun lærer å spille piano i tillegg til at hun går på en kunst- og håndverksgruppe.
Familien til Carina består av henne selv (selvsagt), far Silas, mor Julianna, storesøster Silja og lillebror Set.
Carina vet godt hvorfor hun og familien hennes bor i Mongolia. Det er for at enda flere skal få bli kjent med Jesus. Før familien kom til Mongolia, bodde de på Færøyene. Nesten alt i Mongolia er forskjellig fra Færøyene; trafikken, trærne og bygningene. Men fjellene er nesten like. Det er fint, for Carina liker fjellene godt. Fjellene er bedre enn de mange og høye bygningene i Ulan Batar, hovedstaden i Mongolia, der familien bor.
Det er mange i Mongolia som ikke er kristne, men Carina er heldig og har venner som tror på Jesus. «Hvis ikke, ville jeg fortalt vennene mine om Jesus. Så kunne vennene mine fortalt det videre hjemme, sånn at familiene også kunne blitt venner av Jesus.»

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • KarenJoFol skrev en kommentar 15. april
    Ja
  • snellasitronella skrev en kommentar 31. desember 2019
    hun snakker fakisk gaske mange språk!!!!!!