Arnold fra Arusha

Arnold har mange venner. Noen ganger sparker de fotball. Andre ganger krangler de og slåss ..

Av Torunn Haralden og Torgeir Henden (Foto)

Jeg tømmer lomma mi for Twende og bibeldrops og gir til barna. Til og med de voksne har lyst på Twende, selv om det er et barneblad! Og denne gangen får de det helt gratis! Men Arnold venter. Jeg må skynde meg!

Arnold er 11 år og bor sammen med mamma, pappa og lillebroren Alan i storbyen Arusha. Han kjenner misjonær Anne godt, og kjøper Twende hver gang Anne og staben gir ut et nytt blad.

  • Jeg liker både fortellingene og sidene der det er spørsmål og svar. Men det er noen skrivefeil i bladet av og til, sier han og ser lurt bort på Anne.

Arnold er heldig, for han og familien hans er kristne, – og de har det fint sammen. Det er det langt i fra alle nabobarna som kan si. Mange av barna har foreldre som tjener penger på å lage og selge alkohol, og som er fulle store deler av dagen.

  • Hva tenker du om Jesus, Arnold?
  • Jeg elsker ham. Fordi han døde for meg.

Mens vi prater sammen sitter Arnold og tegner. Han fortsetter på en tegning han allerede har begynt på. Den viser Moses som leder Israelsfolket gjennom Rødehavet. Arnold liker å tegne, og han tegner mye når han ikke hjelper mamma med husarbeidet eller er ute og leker med vennene.

  • Hva leker dere sammen?
  • Vi sparker mye fotball. Og så hender det at vi krangler og begynner å slåss. Men det er ikke greit. Ikke i det hele tatt, sier Arnold.

Vi hører at barna i gata venter utålmodig utenfor huset. De har nok lyst til at Arnold, Alan og jeg kommer ut og leker litt. Jeg holder meg litt bak Arnold og Alan i begynnelsen, – litt redd for at noen skal begynne å slåss med meg. Men heldigvis er det ingen slåsskamp på gang i dag. Det nærmeste vi kommer er noen som drar meg litt i halen, – og det er jo bare gøy!

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!