Min drømmeartikkel: Eurovision Song Contest

Tobvas har kjøpt «Min drømmeartikkel» i butikken og ønsker at vi skal skrive om Eurovision Song Contest, eller Melodi Grand Prix. Her kommer den:

Eurovision Song Contest, eller Melodi Grand Prix (MGP) som vi kaller det på norsk, er en musikkonkurranse for medlemslandene i Den europeiske kringkastingsunion (EBU). MGP har blitt arrangert årlig siden 1956.

Hvert land får velge ut en sang som skal delta i konkurransen. Vinneren får arrangere konkurransen året etter.

Finalen i konkurransen blir normalt arrangert en lørdag i mai. På grunn av høyt deltagerantall (rundt førti) er det semifinaler i forkant av finalen.

Irland er det landet som har vunnet MGP flest ganger, med syv seire. Sverige har seks seire, mens Frankrike, Luxembourg og Storbritannia har fem. Norge deltar i konkurransen gjennom NRK og har vært med hvert år siden 1960 (med unntak av 1970 og 2002) og vunnet tre ganger: i 1985 (med Bobbysox og «La det swinge», i 1995 (med Secret Garden og «Nocturne» og i 2009 (med Alexander Rybak og «Fairytail». Norge er samtidig det landet som har kommet sist flest ganger, med elleve sisteplasser – fire av disse gangene har de fått null poeng.

Konkurransen er et av de eldste TV-programmene som fortsatt sendes, i verden, og det har de siste årene hatt et seertall på rundt 200 millioner seere.

Liker? - Du må logge inn for å kunne like denne siden! ⇣ Skriv ut

Hei!
Du må logge deg inn for å kommentere!
Du kan også registrere deg dersom du er ny!

  • Mi-Rakel skrev en kommentar 16. august
    hemmm
  • EllenRebecca skrev en kommentar 13. august
    Kult
  • ellegle skrev en kommentar 12. august
    Dette var god informasjon